Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Dignuta optužnica protiv skupine Nenada Petraka, terete ih da su nabavili 2,3 tone droge vrijedne 17 i pol milijuna eura

Dignuta optužnica protiv skupine Nenada Petraka, terete ih da su nabavili 2,3 tone droge vrijedne 17 i pol milijuna eura

Optuženo je 25 okrivljenika

USKOK je izvijestio da su podigli optužnicu protiv zločinačke organizacije Nenada Petraka koji je lani uhićen u Turskoj nakon bijega iz Hrvatske zbog ranjavanja Josipa Čubelića na Skalicama u travnju 2013. Optuženo je 25 osoba, svi hrvatski državljani. Među njima su i Jerko Radić i Ante Varnica koji su bili s Petrakom kada je ranjen Čubelić. 

Skupinu terete da su nabavili najmanje 1,2 tona kokaina, tonu marihuane i 100 kilograma hašiša vrijednih najmanje 17,5 milijuna eura. Prodali su najmanje 340 kilograma kokaina vrijednog ne manje od 14,2 milijuna eura, 450 kilograma marihuane vrijedne najmanje 1,2 milijuna eura te 77 kilograma hašiša vrijednog najmanje 308 tisuća eura. 

Inkriminirano je razdoblje od studenog 2019. do veljače 2023., a posao se odvijao na teritoriju Hrvatske, Španjolske, Nizozemske, Belgije, Danske, Njemačke, Švicarske, Austrije, Slovenije, Francuske, Italije, Crne Gore, BiH, Kolumbije i Sijera Leonea. 

USKOK je predložio produljenje istražnog zatvora za 23 okrivljenika. 

Vaša reakcija na temu