Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Makarski obrtnici organizirati prvi susret Plavo-Zeleno

FOTOGALERIJA Makarski obrtnici organizirati prvi susret Plavo-Zeleno

Povezuje se kontinentalna i jadranska Hrvatska

Prvo izdanje gastro manifestacije Plavo-Zeleno održano je ove subote na Kačićevom trgu u Makarskoj u organizaciji tamošnjeg Udruženja obrtnika i Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije. Susret koji povezuje 'plavo i zeleno', odnosno kontinentalnu i jadransku Hrvatsku te njene mirise, okuse i proizvođače, okupio je ovog vikenda brojne Makarane i njihove goste. 

Cilj susreta bio je promovirati vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga, unaprijediti distribuciju hrvatskih autohtonih prehrambenih proizvoda na domaćem turističkom tržištu i prezentirati gastro ponude područnih obrtničkih komora i udruženja obrtnika s prostora cijele Hrvatske.

Šušur na glavnom trgu započeo je oko 18 sati, kada su se završavala jela na brojnim štandovima, a osim lokalnog Udruženja obrtnika, Srednje strukovne škole i Fritula Jeti kao domaćina, među sudionicima susreta bili su obrtnici iz Koprivnice, Stubice, Vukovara, Vinkovaca, Istre (Viškovo, Kastav, Klana, Jelenje), Rijeke, Siska, Omiša, Kaštela, Splita, Trogira, Imotskog i Vrgorca. 

Predsjednik Udruženja obrtnika Makarska, Stjepan Slišković, zahvalio je svim sudionicima manifestacije, a okupljenima se obratio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dalibor Kratohvil, koji je Makaranima čestitao Dan grada. Gradonačelnik Makarske, Zoran Paunović, istaknuo je nadu da će Plavo-Zeleno je postati tradicionalna godišnja manifestacija.

Obrtnički susret Plavo-Zeleno otvoren je dan ranije gospodarskim forumom na temu 'Kontinent u izlogu - utjecaj turizma na distribuciju lokalnih proizvoda'. Jadran je prezentirala makarska tvrtka Apfel, a kontinent Agro-klaster iz Vinkovaca. Zanimljivo izlaganje upotpunjeno je prikazom statističkih podataka o broju i strukturi obrta na području Splitsko-dalmatinske županije što je ujedno i znak jakog receptivnog tržišta za plasman domaćih proizvoda u periodu turističke sezone.

Sudionicima foruma u ime organizatora zahvalio je potpredsjednik Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije Vilim Bujević i pozdravio inicijativu ovakve vrste manifestacija naglasivši važnost njenog daljnjeg razvoja. U ime grada domaćina obratila se i dogradonačelnica Antonia Brkan Radić kao i dogradonačelnik grada Vukovara Filip Sušac. Forumu se pridružio i zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja koji redovito daje podršku obrtničkim događanjima, ističući snagu i važnost obrtništva za ukupni gospodarski i društveni razvoj županije.

Vaša reakcija na temu