Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Objavljen peti album u povijesti najbrže snimljenih albuma

Objavljen peti album u povijesti najbrže snimljenih albuma

Maja Grgić Novaković predstavila svoj album NOW

Prepuni Klub Kontesa kazališta Komedija sinoć je uživao u vrhunskom jazzu jedne od naših nagrađivanih kantautorica Maje Grgić Novaković NIM.

Na ovogodišnjem izdanju JazzHR festivala Maja je zagrebačkoj publici predstavila svoj novi, dugo-očekivani album NOW. Vrhunski jazz zvuk koji krasi i ovaj album glazbeni kritičari već su ocijenili besprijekornim nastavkom Majine briljantne karijere koja niže nagrade i priznanja struke. Kruna njenog rada, osim albuma NOW, je i Porin za najbolju jazz pjesmu kao i brojne nominacije za našu prestižnu glazbenu nagradu.

Šira publika Maju je mogla upoznati na Dori kada se 2022. predstavila s pjesmom 'I still live' koja je također pronašla svoje mjesto na albumu. Potom 2023. na zagrebačkoj promociji singla 'Svijet gdje nismo sami', a sada iza sebe ima izuzetno produktivnu godinu koja je okrunjena suradnjom s renomiranim muzičarima. To su Krunoslav Levačić, Teo Martinović i Zvonimir Šestak s kojima Maja ima dugogodišnju suradnju pa tako i na albumu NOW.

- U ovih 12 pjesama sam ulila svu svoju ljubav prema jazzu i glazbi općenito, a uz ovu divnu ekipu koju imam samo snimanje je bilo divan spoj prijateljstva, dobrog muziciranja i savršene sinergije. Jedino mi je žao što nije dulje potrajalo, ali ipak kada radite s ovakvim profesionalcima riječ 'ponavljanje' nije česta u vokabularu - ističe Maja.

Album NOW nastao je u studiju Arte Suono u Udinama pod vodstvom Stefana Ameria, snimljen je iz prvog takea u samo dan i pol (36 sati) te sadrži 12 odabranih pjesama. Zanimljivo je da je Maja autor teksta čak osam pjesama s albuma, jednu je napisao Teo Martinović, a tri pjesme su obrada starih hitova.

Također je zanimljivo da su samo četiri albuma u povijesti svjetske glazbe su snimljena brže od NOW:

1) Bob Dylan - 'Another Side of Bob Dylan' (1964) - Recording Time: 1 dan

2) Black Sabbath - 'Black Sabbath' (1970) - Recording Time: 1 dan

3) Miles Davis - 'Kind of Blue' (1959) - Recording Time: 2 seanse po 9 sati

4) The Beatles - 'Please Please Me' (1963) - Recording Time: 13 sati

Peti album u povijesti najbrže snimljenih albuma je Ramones - 'Ramones' (1976), snimljen u 7 dana, što postavlja Majin album NOW daleko ispred njega sa svojih 36 sati recording timea.

- Zahvalna sam i ponosna na cijeli tim ljudi koji je sudjelovao na ovom albumu! Osim Krunoslavu, Teu i Zvonimiru, velika hvala ide i Mladenu Maleku iz Nota Bene Records na bezuvjetnoj podršci i stručnosti! - zaključuje Maja.

Vaša reakcija na temu