Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVO LICE: Jakov Vetma kandidat HDZ-a za župana Splitsko-dalmatinske županije?

NOVO LICE: Jakov Vetma kandidat HDZ-a za župana Splitsko-dalmatinske županije?

Evo što kaže načelnik Klisa

Hoće li u utrku za župana Splitsko-dalmatinske županije na koncu ipak Jakov Vetma, uspješni načelnik Klisa? Iako se činilo da je glavna dvojba vrhu stranke između aktualnog župana Blaženka Bobana i dožupana Stipe Čogelje, HDZ u igru ubacuje i Vetmu.

Stav vrha stranke je načelno da se ide u smjeru pomlađivanja vodstva i stoga je u prvi plan izbio Čogelja umjesto Bobana. Ipak, predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader nije sklon Čogelji. Zato će na kraju, navodno, izbor biti na temelju ankete koja se provodi, a u kojoj je i Vetma. I dalje, neslužbeno saznajemo, najbolje stoji Boban. 

S obzirom na najnovije spoznaje, upitali smo Vetmu o potencijalnoj kandidaturi za župana.

- Konačnu odluku o kandidatu HDZ-a za župana Splitsko-dalmatinske županije donosi Županijski odbor, na temelju niza relevantnih kriterija. Sve ostalo je, u ovom trenutku, na razini spekulacije.  Ako budem predložen, tek onda ću razgovarati s obitelji i eventualno prihvatiti kandidaturu - odgovorio nam je Vetma.

Početkom studenoga, stranka će i službeno obznaniti ime kandidata.

Vaša reakcija na temu