Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Grad Solin se biranim riječima oprostio od don Vinka Sanadera

Grad Solin se biranim riječima oprostio od don Vinka Sanadera

'Ostavio je neizbrisiv trag u srcima mnogih vjernika'

Grad Solin oprostio se od don Vinka Sanadera koji je preminuo nakon kratke i teške bolesti.

'Ostaje upamćen kao izvanredan svećenik čiji je životni rad duboko obilježio vjersku zajednicu i ostavio neizbrisiv trag u srcima mnogih vjernika, posebice Solinjana.

On je 2014. godine nakon više od dva desetljeća svećeničke službe u solinskom prasvetištu Gospe od Otoka premješten na mjesto župnika katedrale svetoga Lovre u Trogiru i dekana Trogirskog dekanata.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

'Od 1984. do 1989. djeluje kao svećenik u Omišu gdje se osobito posvetio radu s mladima, trudeći se približiti im istinu o Bogu i ponuditi im pravi smisao života koji se nalazi u vjeri. Pastoralni poziv ga 1989. vodi u Opuzen gdje nastavlja svoje svećeničko poslanje posvetivši se opet mladima, učvršćujući ih u vjeri, nastojeći ih udaljiti od svih negativnosti i poroka. Dvije godine je radio na Radio Metkoviću kao voditelj vjerske emisije 'Riječ života', a također surađuje svojim prilozima na lokalnoj TV Opuzen.

Dolazak u Solin 1994. je opet u znaku don Vinkove predanosti u radu s mladima, ne zapostavljajući pri tom ostale uzraste u pastoralu. S namjerom da mlade približi jedne drugima učvršćujući ih u vjeri don Vinko zajedno sa srednjoškolskom vjerskom mladeži osniva Hrvatski katolički zbor 'MI' Solin. Ova zajednica postaje vrlo aktivna i prepoznatljiva participirajući u društvenom i kulturnom životu Solina, osobito u karitativnoj djelatnosti. Vjerske tribine s aktualnim temama i uglednim predavačima koje ova zajednica organizira rado se slušaju, često i od onih koji se ne deklariraju kao vjernici. Solinski 'miovci' zajedno s don Vinkom kao glavnim urednikom uskoro pokreću izdavanje Gospina otoka, svoga glasila koje iz broja u broj dobiva pohvale od brojnih čitatelja kako za grafički dizajn tako i za izbor i prezentiranje sadržajne tematike.

Suradnju s mjesečnikom Solinska kronika don Vinko ostvaruje gotovo od tiskanja prvih brojeva novine, pišući redovito svoju kolumnu 'Iz svećenikova pera'. Pažljivo odabire teme u kojima ukazuje na temeljne duhovne vrijednosti, upozorava na nedovoljno zauzimanje odgovornih u odgoju mladih, zagovara čvrstoću vjere osobito u obitelji kao ishodištu fundamentalnih moralnih načela”, stoji u njegovoj biografiji.'


Vaša reakcija na temu