Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HDZ Sinj HDZ O ZABRANJENOJ IZLOŽBI 'Sinj propada, a Bulj mantra o Srbima koje je on doveo na Kamičak'

HDZ O ZABRANJENOJ IZLOŽBI 'Sinj propada, a Bulj mantra o Srbima koje je on doveo na Kamičak'

'Pretvorili smo se u šator-grad, cirkus-grad, Buljograd'

Sinjski HDZ oštro je prozvao gradonačelnika Mira Bulja u kontekstu zabrane izložbe 'Susret na tromeđi' fotografkinje Inije Herenčić koja se trebala održati u Galeriji Sikirica. Priopćenje naslova 'Sinj  propada, a Bulj mantra o Srbima koje je on doveo na Kamičak', koje potpisuje predsjednik gradske organizacije Igor Vidalina, prenosimo u cijelosti:

'I dalje se ne stišava bura oko zabranjene izložbe slika u Sinju. Aktualno čitamo kako se dopisuju gradonačelnik Bulj i pučka pravobraniteljica, pa on u cijelu priču slavodobitno uključuje i Milorada Pupovca jer kako bi to prošlo bez njega. Na kraju kao i uvijek, za sve je kriv Andrej Plenković i sinjski HDZ koji u Sinju nije na vlasti već 20 godina.

Na ovu temu već ranije više puta smo kazali kako je upravo Miro Bulj prvi  gradonačelnik u povijesti Sinja koji je u program Dana Alke i Velike Gospe uključio Srpsko narodno vijeće i s njima na Kamičku organizirao dva dana glazbeno-folklornog programa prepunog sudionika i bendova iz Srbije. Nećemo komentirati ni objave i osude velikog broja građana Sinja s društvenih mreža kako je gđu Svetlanu Spajić Bulj angažirao na vođenju radionica pjevanja na Kamičku.

Svojedobno je 2010. u Kistanjama na pravoslavni blagdan Preobraženja interpretirala pjesme pod alternativnom zastavom Republike Srpske Krajine s početka rata, pod zastavom s četiri Ocila,  pod akronimom koji se nalazio na oznakama Srpske vojske Krajine tijekom rata u Hrvatskoj. Neka Miro Bulj to objasni građanima i kaže zašto je doveo dotičnu gospođu da drži radionice pjevanja u Sinju!?

U konačnici, zaključiti ćemo ovu priču sa Srpskim narodnim vijećem i njihovim gostovanjem u našemu Gradu narodskim rječnikom 'Miro dotra, Miro potra, Miro ne zna di goni' te se okrenuti životnim temama koje muče građane Sinja.

Dakle, dok Miro Bulj s pričom o Srbima koje je on doveo na Kamičak odvraća pozornost od neispunjenih izbornih obećanja, Sinj propada na svim područjima. Na glavnom gradskom trgu, nepunih 15 metara od mjesta gdje je prošle godine padom kamene vace teško nastradala nevina djevojčica, nalaze se zaštitne ograde jer ponovno otpadaju crijepovi i prijete sigurnosti građana - sve zato što Grad nije odabrao prinudnog upravitelja zgrada. Krivnjom i neradom gradskih službi nije osiguran prijevoz za učenike srednjih škola koji tako nemaju osiguran prijevoz do škola, a danas samo Božjom providnosti zbog kvara na autobusu koji je završio u dvorištu vrtića nitko nije nastradao. 

Ove godine roditelji osnovnoškolske djece značajnim iznosima - i do 50 eura - morali su nadoplaćivati radne bilježnice koje su dosad uvijek bile u cijelosti besplatne, istovremeno su poskupile i članarine djeci u NK Junak. Nesnosne prometne gužve i dalje život u Sinju čine nepodnošljivim, a ograđena Ređija, majka svih afera Mira Bulja, surovo i svakodnevno podsjeća na realnost neuspjelog eksperimenta u Sinju. Neuspjelog eksperimenta kralja opsjena i laži zbog kojeg  Sinj svakodnevno puni stupce medija i predmet je poruge i podsmjeha, eksperimenta pod čijim se vodstvom Sinj pretvorio u šator-grad, cirkus-grad, 'Buljograd'. 

'Pretvorili smo se u šator-grad, cirkus-grad, Buljograd'

Sinj nije 'Buljograd', Sinj nikada neće biti 'Buljograd.''

Vaša reakcija na temu