Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Hrvatska kao obećana zemlja: U švercu migranata ulovljena i dva Mongola

Hrvatska kao obećana zemlja: U švercu migranata ulovljena i dva Mongola

Pali su kod Šestanovca

Splitski zatvor prepunjen je strancima koji prevoze migrante kroz Hrvatsku. Osim državljana zemalja u susjedstvu, tu su i građani nešto udaljenijih država poput Mađarske, Poljske, Rumunjske, Moldavije... 

I nije šverc migranata muški ekskluzivitet. Nađe se tu i žena, koje se, poput muških kolega jednako loše snalaze na terenu na kojem u pravilu nikad u životu nisu bili.

No, Hrvatska, kao i u onom zakonitom dijelu, i u ilegalnom privlači radnu snagu s Dalekog Istoka. Tako su jučer kod Šestanovca s migrantima uhićena dvojica državljana Mongolije. Policija nije speficirala koliko su ljudi prevozili u dva vozila. 

Predali su ih pritvorskom nadzorniku, slijedi im ispitivanje kod državnog odvjetnika te susret sa sucem istrage radi određivanja istražnog zatvora. Jedno je sigurno, prevoditelja za mongolski sigurno neće biti lako naći.

Vaša reakcija na temu