Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash ISABS: Nobelovci dolaze u Split

ISABS: Nobelovci dolaze u Split

Znanstveni kongres se održava u hotelu Radisson Blu

Jedan od vodećih svjetskih znanstvenih događaja tijekom 2024. godine '13th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine' održava se 17. lipnja 2024. s početkom u 10.00 sati u hotelu Radisson Blu Resort and Spa u Splitu.

Znanstveni kongresi koje organizira International Society for Applied Biological Sciences (ISABS) u suradnji s vodećom američkom zdravstvenom institucijom Mayo Clinic, American Academy for Forensic Sciences i Specijalnom bolnicom Sv. Katarina predstavljaju jedan od najvećih svjetskih znanstvenih brendova iz područja personalizirane medicine te kliničke, forenzičke i antropološke genetike. ISABS je 1997. godine osnovao prof.dr. Dragan Primorac, a od početaka u vodstvu ISABS-a su prof.dr. Moses Schanfield (George Washington University) i prof.dr. Stanimir Vuk-Pavlović (Mayo Clinic).

U radu dosadašnjih kongresa sudjelovalo je deset dobitnika Nobelove nagrade te više od 6000 znanstvenika i 800-tinjak pozvanih predavača, ukupno iz 78 država, što je Republiku Hrvatsku odredilo kao jednu od najznačajnijih destinacija iz područja znanosti, zdravstva, inovacija i turizma. 

Svoj dolazak u Split potvrdili su brojni dobitnici Nobelove nagrade među kojima su Sir prof.dr. Richard Roberts, prof. dr. Aaron Ciechanover, prof. dr. Gregg Semenza i prof.dr. Svante Paabo.

Istodobno s ISABS konferencijom organiziramo i u svijetu jedinstvenu manifestaciju 'Nobel Spirit' tijekom koje dobitnici Nobelove nagrade raspravljaju o personaliziranoj medicini budućnosti, razvoju znanosti i biomedicine te društva u cijelosti.

Uz više od 500 liječnika, znanstvenika, studenata, itd., u svečanosti otvaranja sudjelovat će brojne osobe iz javnog i političkog života Hrvatske među kojima su Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, Tonči Glavina, ministar turizma i sporta RH, prof.dr. Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, prof.dr. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, i brojni drugi.

Zbog značaja konferencije i novih iskoraka u medicini koji će se predstaviti tijekom kongresa, u radu kongresa po prvi put u Hrvatskoj sudjeluju članovi Zdravstvene komisije Europskih olimpijskih odbora kao i vodstvo International Regenerative Medicine Experts Society.

Vaša reakcija na temu