Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SDP-a? Mišo Krstičević bi mogao preseliti u Zagreb, splitska bolnica time gubi odličnog doktora

KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SDP-a? Mišo Krstičević bi mogao preseliti u Zagreb, splitska bolnica time gubi odličnog doktora

'O tim odlukama ću moći reći kroz neko vrijeme'

Dr. Mišo Krstičević, traumatolog i ortoped u splitskom KBC-u, saborski zastupnik SDP-a i gradonačelnik Ploča, vjerojatno će se kandidirati za predsjednika najveće oporbene stranke. Zbog tog razloga izgledan je njegov odlazak u Zagreb, a splitska bolnica će izgubiti odličnog liječnika. 

- O odlukama o preseljenju, kandidaturi za predsjednika SDP-a i eventualnom odlasku iz bolnice ću moći reći kroz neko vrijeme. Kad i što odlučim - rekao nam je Krstičević.

Da je tomu tako, svjedoči i to da u bolnici nije najavio odlazak, a nisu ni neformalni razgovori još vođeni, kako bi se premostio jaz zbog odlaska. Kada odluči, iskomunicirat će s poslodavcem. 

Da je Peđa Grbin bivši predsjednik SDP-a bilo je jasno svima već u izbornoj noći, ali se kupovalo vrijeme zbog teoretskih šansi da bi eventualno s Domovinskim pokretom sklopili suradnju, i s ostatkom oporbe.

Upravo je Krstičević u izbornoj noći prvi reagirao i rekao da rezultat na izborima nije uspjeh SDP-a, da se ne treba zavaravati. Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević je bio još otvoreniji, zazvao je promjene u vrhu SDP-a, Grbinovu ostavku i promjene politika. Zazivanje suradnje s Domovinskim pokretom nazvali su sramotnom i izdavanje ideala socijaldemokracije.

Krstičevića bi mnogi željeli vidjeti na čelu SDP-a, zbog mladosti, uspješnosti, življenja ideja socijaldemokrata i liderskih osobina. Sve što su spočitavali da nedostaje Grbinu. 

Uz Krstičevića, glavni pretendent na zauzimanje Grbinovog mjesta je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik. Ono što je važno, u SDP-u nema zle krvi oko izbora, zasukali su se rukavi da bi se stranka izdigla i krenuli naprijed. Složni su da je Grbinovo vrijeme prošlo.

Vaša reakcija na temu