Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot YouTube KRALJEVSKA ROMANSA U TROGIRU Rusi došli po blokiranu 92-metarsku jahtu? Policija ih privela i potjerala iz Hrvatske

KRALJEVSKA ROMANSA U TROGIRU Rusi došli po blokiranu 92-metarsku jahtu? Policija ih privela i potjerala iz Hrvatske

Dan im je rok od 24 sata da napuste državu

Kako je i najavio ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, skupina stranih državljana prije dva dana zatečena u Trogiru na jahti Royal Romance koja se nalazila u vlasništvu ukrajinskog oligarha Viktora Medvedčuka, saveznika Vladimira Putina, protjerana je iz Hrvatske. Radi se o grupi državljana Ruske Federacije. Jedan je, kako neslužbeno doznajemo, već napustio zemlju.

Jahta je blokirana u Hrvatskoj s hrvatskom posadom jer je Ukrajina namjerava prodati. Vodi se velika sudska borba da se to ne dogodi. Interese novog vlasnika, ruskog poslovnog čovjeka Alekseja Inkina, zastupa odvjetničko društvo u Hrvatskoj. Tvrde da je do promjene vlasništva došlo prije ruske agresije na Ukrajinu. Protiv RH je podnio tužbu tešku 35 milijuna eura zbog nezakonitog ograničavanja prava vlasništva.

Pojava sumnjivih osoba na 130 milijuna eura vrijednoj jahti oko koje se tuku Rus i Ukrajina,  alarmirala je pripadnike pomorske policije.

'Po uočavanju su započeli s provedbom službene radnje, provjerom identiteta. Uz članove posade zatečeni su i državljani treće zemlje koji nisu dio posade plovila.

Sukladno Zakonu o strancima, proveden je upravni postupak u kojem je utvrđeno da ne ispunjavaju svrhu boravka te im je na temelju istog zakona otkazan kratkotrajan boravak te određen rok za dragovoljni odlazak', izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Vaša reakcija na temu