Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Maloljetnici prijavljeni zbog uvredljivih transparenata na igralištu OŠ Marjan

Maloljetnici prijavljeni zbog uvredljivih transparenata na igralištu OŠ Marjan

Prekršili su Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira

Splitska policija je dovršila istraživanje nad četiri maloljetne osobe zbog isticanja transparenata neprimjerenog sadržaja. 

Radi se o incidentu na igralištu Osnovne škole Marjan gdje su učenici zadnjeg dana nastave izvjesili transparente u kojima vrijeđaju profesore.

'Utvrđeno je kako su narušili javni red i mir tako što su 21. lipnja 2024. godine na igralištu škole u Splitu, u Gajevoj ulici, istakli sedam transparenata s neprimjerenim crtežima i natpisima. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su na opisani način ostvarili obilježje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će protiv njih biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog', poručila je policija.

Vaša reakcija na temu