Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Screenshot NEPRAVOMOĆNO: Albanka osuđena na 4 godine zatvora zbog nesreće u kojoj su živote izgubili brat i sestra Đerek

NEPRAVOMOĆNO: Albanka osuđena na 4 godine zatvora zbog nesreće u kojoj su živote izgubili brat i sestra Đerek

Njezin odvjetnik je kazao da će se žaliti

Klevisa Ymeri, 29-godišnja Albanka, nepravomoćno je ovog utorka osuđena na 4 godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su život izgubili brat i sestra Stjepan i Katarina Đerek, piše DUList

Nesreća se dogodila u travnju ove godine na predjelu Ratac, a optužnica ju je teretila za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz nehaja.

Svjedok Jonuz Alija, suvozač iz auta Mercedes, danas je svjedočio.

- Moj prijatelj Armalindo Docano i ja krenuli smo iz Milana za Albaniju Mercedesom, a Klevisa i supruga Armalindova rođaka, Diana BMW-om i tako su vozili do naplatnih kućica na kraju autoceste kod Ploča gdje su se Diana i Klevise zamijenile te je Klevisa preuzela vožnju zbog umora vozačice, a Diana je prešla u Mercedes. Vozili smo u koloni te sam se u tom trenutku dopisivao s obitelji na mobitel. U jednom trenutku refleksno sam osjetio da je auto prebrzo prošlo i tu sam dignuo glavu i vidio dim. Potom, sam rekao vozaču da stane sa strane i izašao sam iz auta i potrčao do sudara. Kada sam došao do prvog auta pružao sam prvu pomoć, ali ubrzo shvatio da se više ništa ne može napraviti. Kasnije sam shvatio i da je jedan od auta u sudaru bio i Klevisin, a vozač je već bio tamo. Klevisa je izašla iz auta i od posljedica šoka pala u nesvijest. Tada su već došla policijska i hitna vozila koja je prevezla Klevisu u bolnicu, a mi smo ostali dati izjavu. Stajali smo tamo sve do 4, 5 ujutro - rekao je Jonuz Alija.

Nakon toga svjedočila je i optuženica.

- Krenuli smo iz Milana prema Albaniji, s dva auta. Mercedes u kojem su bili Armalindo Docano i Jonuz Alija te BMW koji je vozila supruga Armalindova rođaka, Diana i ja. Cijelim putem smo se mijenjali, pa sam tako ja na naplatnim kućicama na kraju autoceste uzela voziti jer je Diana bila umorna te je prešla u Mercedes. Sjela sam u auto oko 19 sati i vozila do trenutka nesreće. Prije nesreće vozila sam u koloni brzinom 60 do 70 km/h, a ispred mene je bio Mercedes. On je započeo prestizanje, izvršilo tu radnju, a nakon što sam vidjela da je završio dala sam žmigavac za pretjecanje te počela izvršavati pretjecanje vozila ispred sebe. Međutim, kada sam se izbacila, u po meni lijevu traku, vidjela sam da iz suprotnog smjera dolazi vozilo jako velike brzine te sam pokušala odustati od pretjecanja, odnosno počela sam se vraćati u svoju traku. Prije nego sam se uspjela vratiti došlo je do sudara te se ja nakon toga ničega više ne sjećam - rekla je okrivljenica Klevisa Ymeri.

Katarina Šoša i zastupnik obitelji Đerek, zagrebački odvjetnik Zvonimir Bodrožić su naglasili kako je optuženici dokazana krivnja i od suda zatražili da se kazni prema zakonu. Šoša je pri tom podsjetila na stav vještaka kako je Ymeri mogla odustati od preticanja.

Odlukom je donešeno kako Ymeri ostaje u istražnom zatvoru do trenutka pravomoćnosti presude. Na presudu ima pravo uložiti žalbu u roku od 15 dana od trenutka primitka pisanog otpravka s obrazloženjem, piše DUList.

Kako je nakon današnjeg ročišta istaknuo njen odvjetnik Dragan Pištalo, nepravomoćna presuda je danas izrečena verbalno.

-Očekujemo pisani otpravak s obrazloženjem pa ćemo vidjeti što će u njemu pisati. Što se same presude tiče, ona je za obranu očekivana u smislu da je utvrđena kaznenopravna odgovornost moje branjenice za nehajno prouzročenje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Verbalni dokazi su kao i uvijek nepouzdani dokazi i oni pretpostavljaju i znače onaj subjektivni dojam svakog svjedoka koji je nešto vidio, zapamtio, čuo tako da su verbalni dokazi po defaultu nepouzdani. Ova presuda se bazira i bazirat će se pretpostavljam isključivo na nalazu i mišljenju vještaka koji je pokušao rekonstruirati prometnu nesreću isključivo temeljem materijalnih dokaza koje je policija kao takve fiksirala - rekao je Pištalo.

Najavio je kako će uložiti žalbu na nepravomoćnu presudu u roku od 15 dana od trenutka pisanog otpravka s obrazloženjem. Rekao je kako je njegova branjenica u stanju šoka, što je sasvim normalno jer se radi o mladoj osobi, osobi koja nije željela ničiju smrt.

Vaša reakcija na temu