Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: pixabay.com NEVOLJE U KAŠTELIMA Curi prijetio kliještima, bivšoj sjekirom - sudac ga poslao 10 mjeseci u zatvor

NEVOLJE U KAŠTELIMA Curi prijetio kliještima, bivšoj sjekirom - sudac ga poslao 10 mjeseci u zatvor

'Sasit ću te na komade. Reci dečku da ću od njega napraviti šnicle'

Jedinstvenu kaznu od 10 mjeseci zatvora dobio je 40-godišnjak iz Splita s adresom u Kaštelima. U manje od mjesec dana prijetio djevojci kliještima, a bivšoj supruzi sjekirom. 

Djevojku je najprije udario otvorenim dlanom po licu, odgurnuo je i povikao: 'Ubit ću te, zaklat ću te, kurvo, štraco, jebat ću ti mrtvu mater, ubit ću te!' Mahao je željeznim kliještima, stao je ispred nje i kazao: 'Kurvo sad ću te ubiti.' Kliještima je zamahnuo prema njoj. Djevojka je izbjegla udarac i udarila ga nogom u prsa, nakon čega joj je ponovio da će je ubiti. Prestravljena napadom, djevojka je pobjegla iz stana i prijavila nasilje policiji.

U stanu bivše supruge imao je ispad pred malodobnom djecom. Držeći sjekiru uhvatio je bivšu za ruku i odgurao je u zahod, a zatim podignuo sjekiru iznad glave i agresivno kazao: 'Sasit ću te na komade. Reci svom dečku da ću od njega napraviti šnicle!' Dao joj je sat vremena da napusti kuću. 

Sve skupa je počinio četiri kaznena djela, dvije prijetnje i dvije povrede djetetovih prava. Sudac Tomislav Zlodre osudio ga je na po šest mjeseci zatvora za svako pojedino kazneno djelo te izrekao jedinstvenu kaznu od 10 mjeseci zatvora. Pola je okrivljeni već odslužio jer je u istražnom zatvoru proveo pet mjeseci. 

Sudac Zlodre zaključio je da ranije uvjetne presude zbog nasilja spram bivše supruge i djece nisu polučile efekt pa je okrivljenom odredio bezuvjetnu zatvorsku kaznu cijeneći kao olakotnu okolnost djelomično priznanje počinjenja iz druge točke optužnice. Zatvorska kazna bi trebala djelovati preventivno na okrivljenika da u budućnosti dobro razmisli o svom ponašanju.

Vaša reakcija na temu