Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Paunović objavio kandidaturu za predsjednika SDP-a: 'Uvjerljivo sam pobijedio HDZ, znam kako se to radi'

Paunović objavio kandidaturu za predsjednika SDP-a: 'Uvjerljivo sam pobijedio HDZ, znam kako se to radi'

Dobije li potvrdu, za očekivati je da će se Ostojić povući

Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske, objavio je kandidaturu za predsjednika SDP-a. 

O njegovoj utrci špekuliralo se u posljednje vrijeme, ali su krenule priče da neće dobiti podršku jer mu nedostaju formalni uvjeti - pet godina članstva u stranci. Nedostaje mu 11 dana za ispuniti taj uvjet. Na priče o uskraćivanju kandidature Paunoviću skrenuo je pažnju Ranko Ostojić kojemu je to bio okidač za utrku. Za očekivati je da će se Ostojić povući dobije li Paunović potvrdu kandidature.

Evo što je poručio članovima stranke:

'Drage članice i članovi SDP-a, u ovim nesigurnim vremenima obilježenim globalnim krizama i izazovima, nakon još jednih izgubljenih parlamentarnih izbora, nije lako zadržati optimizam i uvjerenje da SDP nakon gotovo devet godina oporbenog djelovanja i unutarnjih svađa može vrlo skoro, snažan i konsolidiran, ponovno preuzeti odgovornost za vođenje Hrvatske. 

Ja sam Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske i kandiram se za novog predsjednika SDP-a. Vjerujem da svojim dosadašnjim radom, zalaganjem i postignućima mogu kao novi predsjednik stranke donijeti zaokret i uspješno ostvariti pobjedničke ciljeve za SDP. 

Životni oslonac su mi u svemu, pa i u političkom radu, supruga Nataša i naše troje djece, čiju budućnost želim vidjeti u uređenijoj i tolerantnijoj, socijalno pravednijoj, prosperitetnijoj i poštenijoj Hrvatskoj. Stekao sam doktorat znanosti iz područja ekonomije, a profesionalno i karijerno sam se razvijao u zemlji i inozemstvu. U politiku sam ušao jer nisam više mogao gledati kako moj rodni grad Makarska propada u raljama koruptivne pohlepe, klijentelizma i nemara. Skupio sam odvažan tim istomišljenika, osmislili smo koherentan program, osvojili smo izbore s ogromnom postotnom prednošću (neviđenoj u Makarskoj tijekom posljednja dva desetljeća) i preuzeli smo odgovornost za Grad koji danas ide sasvim drugim smjerom od onog kakav smo zatekli. Ukratko, postali smo primjer kako se upravlja i vodi lokalna zajednica u čijem fokusu je kvaliteta života. 

Moj je životni moto okupljati ljude oko zajedničkih projekata, stoga držim da SDP na svom čelu u ovom trenutku upravo treba novu osobu takvog profila. Osobu koja nije ni posredno ni neposredno, sudjelovala u unutarstranačkoj 'politici podjela'. Osobu koja može svojom uključivošću kredibilno provoditi politiku okupljanja!

Drage SDP-ovke i SDP-ovci, 'politika okupljanja' jedini je politički smjer koji našoj stranci može donijeti pobjedu nad HDZ-om. Ja sam HDZ uvjerljivo pobijedio i znam kako se to radi, sustavno i s otvorenim obzorima prema različitostima 'drugih i drugačijih'. 

Prečestim izbacivanjem članova, prepucavanjima i sitničavim birokratiziranjem - pobjeda se ne može dosegnuti. Okupljanjem i privlačenjem širokog spektra ljudi i ideja s ljevice i široko zahvaćenog političkog centra, to se zasigurno može.

SDP je stožerna stranka koja je uvijek bila na braniku demokracije i tolerancije u Hrvatskoj, čovjek dijaloga - Ivica Račan može nam u tom pogledu biti trajna inspiracija! Novu energiju koju želim donijeti, usmjerit ću kako bi napustili nama nažalost već pomalo svojstveno unutarstranačko sukobljavanje i prihvatili kulturu dijaloga, suradnje i međusobnog uvažavanja, s jasnom vizijom i misijom pobjede nad HDZ-om i njegovom koalicijom. Obilazeći i jačajući svaku našu stranačku organizaciju na terenu, postavit ću okvir s kojim će SDP pronaći unutarnju snagu, cijeniti uspjeh i kompetentne kadrove, uz izgradnju pobjedničkog mentaliteta unutar stranke, s jasnim imperativom pobjede na svim slijedećim izborima. Kako predsjedničkim, tako lokalnim, i što je najvažnije - parlamentarnim izborima kako bismo što skorije ponovno preuzeli punu odgovornost za upravljanje Hrvatskom. 

Moj je isključivi motiv izgradnja boljeg SDP-a i bolje Hrvatske, nemam skrivenih agendi i nisam dionik nikakvih 'dogovora ispod stola'. Obećavam puno poštovanje i uvažavanje svakoj našoj članici i članu, neovisno na kojoj stranačkoj razini djelovao. Spreman sam prihvatiti svaki dobar savjet, znat ću priznati pogreške i bez obzira na sve - uvijek se zalagati za snažniji SDP. 

Vrijeme je za promjene, vrijeme je za pobjednički SDP!'

Vaša reakcija na temu