Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Poduzetnik osuđen za prijetnju odvjetniku, napao ga je na hodniku Trgovačkog suda

Poduzetnik osuđen za prijetnju odvjetniku, napao ga je na hodniku Trgovačkog suda

Sve je priznao i ispričao se

Na uvjetnu kaznu od deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine nepravomoćno je osuđen poduzetnik Ivan Sikirica koji je u hodniku Trgovačkog suda u Splitu uoči ročišta zaprijetio odvjetniku Ivanu Santici koji je zastupao suprotnu stranku. 

Santici je poručio da će ga ubiti i razbiti, i to nakon što ga je ovaj upozorio na ponašanje jer je verbalno napao sudskog vještaka Nevena Kralja nezadovoljan njegovim vještačenjem. 

Došlo je i do fizičkog napada na odvjetnika Santicu.

Okrivljeni poduzetnik je na raspravi sve priznao. Žao mu je i kaje se. Kontaktirao je odvjetnika i ispričao mu se.

Sud prilikom odmjeravanja sankcije nije našao otegotne okolnosti. Kao olakotne su se cijenile priznanje, nekažnjavanost, korektno držanje na sudu i isprika oštećenicima.

Vaša reakcija na temu