Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Poduzetniku uvjetna, da mu nisu presudili danas bi nastupila zastara

Poduzetniku uvjetna, da mu nisu presudili danas bi nastupila zastara

Djelo je počinio prije točno 20 godina

Prošlog tjedna je u Splitu završeno suđenje poduzetniku Ivici A. za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Osuđen je nepravomoćno na godinu dana uvjetno s rokom kušnje od tri godine, a presudom je obavezan uplatiti u državni proračun štetu koju je počinio u svojoj tvrtki, i to u roku od 15 dana od pravomoćnosti. Radi se o 60 tisuća eura koje je neosnovano uzeo s računa društva i iskoristio u neposlovne svrhe.

Sve se dogodilo prije točno 20 godina, 17. lipnja 2004. i da prošlog tjedna nije donesena presuda koja produžuje zastarni rok, danas bi nastupila zastara i obustava kaznenog progona.

Slučaj je optužen prije par godina nakon što se ustanovilo da je okrivljeni uzeo pozajmicu iz društva koju nikada nije vratio. Branio se inače da je novac morao uzeti jer mu je prijetio kamatar koji mu je dao novac. I taj je čovjek saslušan na suđenju. Kazao je da je riječ o pozajmici.

Sam završetak suđenja prošao je bez okrivljenog koji je sutkinji poručio kako ima neodgodive obaveze kod liječnika.

Vaša reakcija na temu