Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Posljednji ispraćaj Budimira Lončara organiziran u Domu na žalu u Preku

Posljednji ispraćaj Budimira Lončara organiziran u Domu na žalu u Preku

Umro je u 100. godini života

Najpoznatiji diplomat sa zadarskog područja Budimir Lončar preminuo je u nedjelju u moru ispred svoje kuće u Preku, gdje je i rođen 1. travnja prije 100 godina.

Posljednji ispraćaj Lončara organiziran je u subotu, 7. rujna u 10 sati u Domu na žalu, kako se navodi na osmrtnici, objavljenoj u Zadarskom listu, a da se ne zna gdje će biti pokopan. 

Kako neslužbeno doznaje 057 Info obitelj je kupila grobnicu u Preku, na novom dijelu groblja koji je u izgradnji te da će ispraćaj biti i u krematoriju na zagrebačkom Mirogoju.

Međutim, više o neuobičajenom mjestu ispraćaju nisu uspjeli doznati. 

Ravnateljicu Doma na žalu Marinu Marcelić, trenutno mijenja Andrina Luić koja je kazala da je ispraćaj obitelj dogovorila s Općinom, koja je, kako objašnjava Luić, osnivač Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu. Pokušali su informaciju dobiti od općinskog načelnika Jure Brižića, ali on je kazao da detalje ne zna. 

- Obitelj je dogovorila sve s Domom na žalu, Općina nema veze s tim -kazao je kratko načelnik, javlja 057 Info.

Budimir Lončar (Preko, 1. travnja 1924.) bio je posljednji ministar vanjskih poslova SFR Jugoslavije, posebni izaslanik glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za Pokret nesvrstanih i savjetnik dvojice hrvatskih predsjednika. 

Bio je pripadnik Narodnooslobodilačkog pokreta u Drugom svjetskom ratu.

Vaša reakcija na temu