Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ured Predsjednika RH/Tomislav Bušljeta i Marko Beljan Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao istaknutog inovatora Ivicu Pivačića

Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao istaknutog inovatora Ivicu Pivačića

Za osobite zasluge u promociji i razvoju tehničke kulture

Predsjednik Republike Zoran Milanović uručio je, na svečanosti u Uredu predsjednika Republike, odlikovanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama iz područja kulture, gospodarstva, znanosti i sporta.

U obraćanju odlikovanima predsjednik Milanović naglasio je kako su kultura, gospodarstvo, znanost i sport četiri značajna područja za naše društvo i državu kao cjelinu. 

'Radi se o ljudima koji su dali značajan doprinos kroz život i rad u ova četiri područja i to je minimum koji vam hrvatska država i ja, kao predsjednik, na jedan simbolički način može dodijeliti', poručio je predsjednik Milanović. 

Predsjednik Milanović je zahvalio odlikovanima na doprinosu te na svemu što su dali i što će još dati Hrvatskoj.

foto: Ured Predsjednika RH/Tomislav Bušljeta i Marko Beljan

Za osobite zasluge u promociji i razvoju tehničke kulture, dugogodišnjim stručnim radom na području inovatorstva u zemlji i inozemstvu Redom Danice Hrvatske s likom Nikole Tesle, predsjednik Milanović odlikovao je Ivicu Pivačića, dipl.ing. iz Splita.

Ovo odlikovanje dodijeljeno je istaknutom inovatoru Pivačiću, jedino njemu u cijeloj Hrvatskoj i time je značaj tog priznanja još veći. Ivica Pivačić je predsjednik udruge Dalmatinski inovatori Tesla od osnivanja i višegodišnji predsjednik Zajednice Tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije.

Red Danice hrvatske s likom Nikole Tesle dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za izumiteljstvo.

Vaša reakcija na temu