Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Prodavala štapni usisivač pa ostala bez 700 eura

Prodavala štapni usisivač pa ostala bez 700 eura

Policija poziva građane na oprez

Solinska policija je zaprimila prijavu 45-godišnjakinje koja je preko interneta prodavala štapni usisivač, ali je zbog prevare ostala bez 700 eura. dala je svoje bankovne podatke osobe od koje je očekivala uplatu novca za usisivač, ali je brzo shvatila da joj je s računa skinuto 700 eura pa je slučaj prijavila policiji koja provodi istraživanje. 

'Informirajte se, budite oprezni, ne poklanjajte povjerenje i osobne podatke bilo kome. Posjetite stranice Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznaj kako se zaštititi.

Također, CARNET-ov Nacionalni CERT u rad je pustio novi servis CERT iffy koji korisnicima, prije ili prilikom online kupovine, omogućuje provjeru ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba. Korištenje servisa je jednostavno, a sve što korisnici trebaju napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranici https://iffy.cert.hr upišu ili zalijepe URL adresu trgovine koju žele provjeriti te pritisnuti gumb za provjeru. Više o samoj usluzi možete pročitati na portalu: https://www.cert.hr/cert-iffy-servis-za-provjeru-internetskih-trgovina/', navodi policija.

Vaša reakcija na temu