Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROGNOZA ZA DALMACIJU Sunčano, vrlo toplo i vruće. Približava se ciklona

PROGNOZA ZA DALMACIJU Sunčano, vrlo toplo i vruće. Približava se ciklona

Najviša dnevna temperatura između 27 i 31 °C

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti većinom sunčano, vrlo toplo i vruće. Ponajprije u unutrašnjosti dnevni razvoj oblaka, a postoji i mala mogućnost za pokoji pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 27 i 31 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a

Upozorenje

Prema kraju dana na sjevernom, a sutra i na srednjem Jadranu mjestimice udari juga i jugozapadnog vjetra 35-45 čvorova. Od sredine dana na sjevernom, a u noći i na dijelu srednjeg Jadrana moguće nevere.

Stanje

Jadranu se sa zapada približava ciklona s frontalnim poremećajem.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Tiho ili uglavnom jugo 4-12, na sjevernom te dijelu srednjeg Jadrana do 16 čvorova. Poslijepodne jugo i jugozapadni vjetar u jačanju na 8-18 čvorova. More u jačanju na 2-3, na južnom Jadranu 1-2. Vidljivost 10-20 km. Postupno naoblačenje, od sredine dana na sjevernom Jadranu uz jači razvoj naoblake kiša, te pljuskovi s grmljavinom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Umjereno do pojačano, na srednjem i sjevernom Jadranu jako i vrlo jako jugo i jugozapadni vjetar. More umjereno valovito i valovito. Pretežno oblačno, na sjevernom, te dijelu srednjeg Jadrana kiša i pljuskovi s grmljavinom.

Vaša reakcija na temu