Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MORH Kanader i airtractor gasili požar na Braču

Kanader i airtractor gasili požar na Braču

Letačke protupožarne posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nalaze se u svakodnevnom dežurstvu

Jedan kanader i jedan airtractor iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne 'Pukovnik Mirko Vukušić' iz Zemunika sudjelovali su u nedjelju u akciji gašenja požara na području Bola na otoku Braču. Ovo je drugi dana zaredom kako su zračne snage angažirane u gašenju požara. Naime, tijekom jučerašnjeg dana kanader i airtractor također su djelovali i to na lokaciji Pelješac-Ston u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pri čemu su na požarište izbacili 210 tona vode.

Letačke protupožarne posade i nakon završetka protupožarne sezone nalaze se u svakodnevnom dežurstvu i spremnosti za angažman na požarištima, a od početka godine gasile su ukupno 11 požara (5 u Splitsko-dalmatinskoj, 4 u Šibensko-kninskoj i 2 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji).

Vatrogasci Selca su, pak, objavili:

- Danas u 14.30 sati dobili smo dojavu o šumskom požaru koji je izbio zapadno od Bola na nepristupačnom terenu. S obzirom na nepristupačnost terena te vjetar koji je puhao, kolege iz DVD-a Bol pozvali su u pomoć pri gašenju sve otočke vatrogasne snage. U gašenju požara sudjelovalo je 36 vatrogasaca s 11 vozila, kao i dva protupožarna zrakoplova. Požar je lokaliziran u 16.30 sati, a sanacija rubnih dijelove će se vršiti još dugo u noć.

Vaša reakcija na temu