Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash PROUZROČILI STEČAJ Oštetili tvrtku za 3,6 milijuna kuna

PROUZROČILI STEČAJ Oštetili tvrtku za 3,6 milijuna kuna

Prijavljen je državljanin Kosova i Hrvatica

Zbog prouzročenja stečaja zadarska je policija osumnjičila 45-godišnjeg državljanina Kosova i 48-godišnju Hrvaticu. 

Utvrdili su da su kao odgovorne osobe trgovačkog društva sa zadarskog područja u stanju prezaduženosti i blokade žiro računa, tijekom listopada 2015. godine temeljem ugovora o darovanju besplatno prenijeli nekretninu društva na drugu osobu u vrijednosti od preko 3.6000.000 kuna. 

Tako su umanjili imovinu koja bi činila stečajnu masu društva, a sve kako bi u stečajnom postupku onemogućili naplatu potraživanja vjerovnika u ukupnom iznosu njihovih potraživanja od 700.808,73 kune.

- Na taj način su vjerovnike društva oštetili za taj iznos a sebi pribavili imovinsku korist u iznosu vrijednosti imovine od preko 3.600.000,00 kuna za koji iznos su ujedno oštetili društvo. Protiv oboje se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prouzročenja stečaja - poručili su iz policije.

Vaša reakcija na temu