Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: ŽUC Sanacija klizišta na županijskoj cesti u Blatu na Cetini

Sanacija klizišta na županijskoj cesti u Blatu na Cetini

Planirani rok za dovršetak radova je osam mjeseci

U tijeku su radovi sanacije klizišta na županijskoj cesti ŽC 6260 u Blatu na Cetini. Radovi uključuju izgradnju armiranobetonskog zida temeljenog na pilotima, sanaciju južnog prometnog traka i obnovu kolnika na oba prometna traka.

Izvođač radova je tvrtka Lavčević inžinjering d.o.o.. Planirani rok za dovršetak radova je osam mjeseci, a ukupna vrijednost radova iznosi 700.000 EUR s PDV-om. 

Aktivacija klizišta je uzrokovala urušavanje južnog prometnog traka, što je zahtijevalo geotehničke istražne radove i pripremu projekta za potporni zid.

Radovi uključuju:

- Bušenje pilota i izgradnju drenažnih rovova za kontrolirano dreniranje ceste.

- Postavljanje armiranobetonske naglavne grede na vrhu pilota, sidrene koso u stijensku masu.

- Sprječavanje daljnjeg pomicanja ceste pomoću pilota i kosih sidara.

'Hvala na razumijevanju i strpljenju! Molimo pratite privremenu signalizaciju i regulaciju prometa', poručili su iz Županijske uprave za ceste Split.

Vaša reakcija na temu