Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SKLAD PREMA KRAJU: Mahom pohvale ravnateljima županijskih zdravstvenih institucija

SKLAD PREMA KRAJU: Mahom pohvale ravnateljima županijskih zdravstvenih institucija

'U bivšoj Jugoslaviji su koncept domova zdravlja kopirali od nas, a mi ih sad nismo u stanju niti održavati'

Vijećnici Županijske skupštine zasjedaju od devet sati jutros, a kako se bliži kraj, 'otupjele' su oštrice i u oporbi. Vladajuća koalicija je na broju, oporba se topi, ali izdvojimo da je ostali barem po jedan predstavnik iz opozicijskih redova, kako bi sudjelovali u raspravi.

Otočani su ipak ranije morali krenuti, osim ako ne žele prespavati u Splitu.

Na samom kraju izdvojimo kako su se nizale pohvale na račun ravnatelja zdravstvenih institucija, koji su podnosili izvješće o radu za prošlu godinu. Očekivano, najviše je pitanja išlo ravnatelju Doma zdravlja Marku Rađi, ali zaradio je, ne samo kritike, nego također i pohvale za rad. Uglavnom, pohvale su svima išle zbog pozitivnog poslovanja, a čak se zapljeskalo ravnatelju Biokovke, Marku Ožiću Bebeku koji je ushićeno objavio vijećnicima da im je HZZO odobrio još 35 kreveta.
Zahvalio se svim vijećnicima, vladajućim i oporbenim, što su stali iza zahtjeva i zajedno se izborili za bolju uslugu.

Duhovito je komentirao stanje u Zavodu za hitnu medicinu Matejas Jozipović, vijećnik NLM-a.

- Molim vas kad dolazi Hitna pomoć u Bašku Vodu da pošaljete i doktora, a ne samo vozača. On zna o medicini kao i ja. Šalu na stranu, treba imati sreće i uhvatiti kad je tim 1 s doktorom, a kad tim 2 bez pratnje liječnika - podvukao je Jozipović.

SDP-ova Ružica Jakšić je Rađu pitala o zapuštenosti zgrade doma zdravlja u medicini.
Domovi zdravlja kod nas bili su inovativno rješenje u bivšoj Jugoslaviji, druge države su dolazile kopirati od nas taj sustav, a sada ga nismo u stanju niti održavati - rekla je SDP-ovka.

Pohvale je dobio i Ante Mihanović, ravnatelj Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije, a zanimljiv prijedlog mu je uputila Mostova Milija Baldić Lukšić.
- Dio sredstava usmjerite na Dom zdravlja, jer vam to zakon omogućuje, kao što je i Nastavni zavod za javno zdravstvo uskočio za Stomatološku polikliniku - predložila je, ali je izbjegao odgovor.

Dame na čelu zdravstvenih institucija, dr. Ivana Šegvić, ravnateljica Poliklinike za smetnje u razvoju, prof.dr.sc. Željka Karin čelnica Nastavnog zavoda i dr. Snježana Stazić, šefica Stomatološke poliklinike, dobile su podršku bez kritike za svoj rad.

Vaša reakcija na temu