Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SMRAD U ĐARDINU Čistoćin kamion će se preparkirati na Bedem

SMRAD U ĐARDINU Čistoćin kamion će se preparkirati na Bedem

Konzervatori nisu dali postavljanje preskontejnera

Čistoćina pretovarna stanica između Đardina i dječjeg igrališta veliki je problem na koji građani upozoravaju već dulje vrijeme. Osim što se širi nesnosni smrad u najužem centru grada, prizor nije ni oku ugodan. Splitski gradonačelnik Ivica Puljak tvrdi kako se intenzivno radi na rješavanju problema.

'Konzervatori nam nisu dali odobrenje da na tom mjestu postavimo preskontejnere. Razmišljamo o tome da se kamion s otpadom započne parkirati na Bedemu, gdje će se manje vidjeti i gdje će manje smetati.
Znamo da to nije najsretnije rješenje, ali taj kamion negdje mora biti. Nema drugog načina', kazao nam je Puljak.

Prikupljanje otpada u staroj gradskoj jezgri se obavlja tako da ga u uskim kalama prikuplja mali kamiončić, onda se to pretovara u malo veći te se kasnije sve odveze na Karepovac.

'To je jedini način. Kako preskontejner nismo uspjeli staviti na Spinut, oko toga se stvorila cijela drama, sada ćemo pronaći to jedno drugo rješenje za koje se nadamo da će biti bolje nego što je bilo ovo', kaže gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu