Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Standa u neprepoznatljivom izdanju, pogledajte što je ostalo od splitske robne kuće

Standa u neprepoznatljivom izdanju, pogledajte što je ostalo od splitske robne kuće

Adaptacija zgrade suda bit će zaista temeljita

Cijelo ljeto radilo se na preuređenju nekadašnje robne kuće Standa u zgradu budućeg Općinskog suda u Splitu. Stigla je jesen, a od konstrukcije nije previše ostalo.

Standa je gotovo kompletno rastavljena, ako se nastavi ovim tempom do kraja godine možda prežive dva stupa.

Da će adaptacija biti temeljita bilo je jasno od početka jer Standa nije imala prozora koji su sucima ipak potrebni u uredima, no sada je evidentno da od stare građevine neće preostati gotovo ništa.

Standu je Ministarstvo pravosuđa dobilo u zamjeni nekretnina sa Željkom Kerumom prije 15 godina.

Projekt novog splitskog suda izradio je arhitekt Jerko Rošin, no Ministarstvo pravosuđa odlučilo se na konkretnu akciju tek nedavno nakon darovnice Kraljevine Norveške od 8 milijuna eura, čime je zatvorena financijska konstrukcija za preuređenje.

Splitski Općinski sud već 12 godina radi u podstanarstvu vojarne na Dračevcu na samom rubu grada. Prostorije su neuvjetne, a lokacija nikakva. Svi jedva čekaju povratak u grad.

Vaša reakcija na temu