Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Sudarili se motocikl i električni bicikl u Šibeniku, teško ozlijeđen stariji stranac

Sudarili se motocikl i električni bicikl u Šibeniku, teško ozlijeđen stariji stranac

Prometna se dogodila jučer u Radićevoj ulici

U prometnoj nesreći koja se jučer, oko 14 sati, dogodila u Radićevoj ulici u Šibeniku teže je ozlijeđen 69-godišnji državljanin SAD-a. 

Utvrđeno je kako je skretao ulijevo na električnom biciklu, ali se nije uvjerio da to može sigurno učiniti pa se sudario  s motociklom kojeg je vozio 67-godišnjak koji je kretao iza bicikla i nepropisno ga pretjecao. Od siline udara i pada u Općoj bolnici u Šibeniku 69-godišnjaku su okvalificirane teške tjelesne ozljede te je zadržan na bolničkom liječenju, dok je 67-godišnjak zadobio lakše ozljede.

'Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača bicikla podnesen je obavezni prekršajni nalog, dok je protiv vozača motocikla zbog prekršaja nepropisnog pretjecanja podneseno Izvješće o počinjenom prekršaju.

 Kako bi se spriječilo ovakve i slične situacije, odnosno stradavanje vozača motocikala, mopeda i bicikla, koji se ubrajaju među najranjivije skupine sudionika u prometu, ova Policijska uprava skreće pozornost na najčešće greške vozača mopeda i motocikla, a to su nepropisna ili neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje', poručuje policija. 

Vaša reakcija na temu