Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović TUŽNA OBLJETNICA Prije 33 godine poginuo je Josip Vranić, prva žrtva Domovinskog rata iz redova HRM-a

TUŽNA OBLJETNICA Prije 33 godine poginuo je Josip Vranić, prva žrtva Domovinskog rata iz redova HRM-a

Sutra će se odati počast i položiti vijenac

Udruga veterana Hrvatske ratne mornaricesutra obilježava tužnu obljetnicu - trideset dvije godine od pogibije prvog pripadnika HRM-a Josipa Vranića.

Josip Vranić bio je prva žrtva u redovima HRM koji je svoj mladi život položio na oltar domovine. Tada 20-godišnji student bio je pripadnik 66. lakog topničko-raketnog divizijuna HRM-a. Pognuo je 24. rujna 1991. braneći rodni grad od neprijateljske tipničke vatre s mora.

Na mjestu pogibije, u uvali Kašjuni, Udruga veterana HRM-a 24. rujna u 10.00 sati će odati počast i položiti vijenac na spomen obilježje.

Vaša reakcija na temu