Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UJEDINJENJE SDP-a? Paunović predsjednik Glavnog odbora, Matijević dobio važnu ulogu

UJEDINJENJE SDP-a? Paunović predsjednik Glavnog odbora, Matijević dobio važnu ulogu

Godinama su ratne sjekire na relaciji Iblerov trg - Bačvice

Bez puno drame i burnih tonova, održana je sjednica Glavnog odbora SDP-a u Zagrebu. Svi predloženi kandidati su prošli na funkcije koje je predložio novi predsjednik SDP-a, Siniša Hajdaš Dončić. Prvo je pružio ruku glavnom protukandidatu za šefa stranke, Zoranu Paunoviću, kojeg je pobijedio u drugom krugu. Paunović je izabran za predsjednika Glavnog odbora, Saša Đujić je politički tajnik, a glatko je prošla i nova funkcija predsjednika splitskog SDP-a, Davora Matijevića za izvršnog tajnika za Dalmaciju.

Prema Matijeviću je otpor imao bivši čelnik stranke, Peđa Grbin, ali Hajdaš Dončić je ustrajao na Matijeviću, što je i prošlo na sjednici.

Novim vodstvom izgleda da se konačno zakopavaju (prikrivene) ratne sjekire koje godinama traju na relaciji Iblerov trg - Bačvice. SDP-u je potrebno ujedinjenje na svim razinama, kako je najavljivao Hajdaš Dončić, umjesto dosadašnjih frakcija, a sada se i formalno krenulo u tom smjeru.

Matijević će biti i kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika.

Vaša reakcija na temu