Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zmija u blizini splitske škole? Evo što nam je rekao stručnjak

Zmija u blizini splitske škole? Evo što nam je rekao stručnjak

Nema straha za građane, ali bi se mogla očistiti zapuštena površina

Nakon što je zavladao strah među roditeljima koji su uočili zmiju u blizini Osnovne škole 'Trstenik' u Splitu, stupili smo u kontakt sa stručnjakom Tinom Milatom koji ih umiruje.

Roditelji su, naime, pretpostavili da je riječ o otrovnici - riđovki. U identifikaciji vrste zmije ne pomaže loša kvaliteta fotografije koju su nam poslali čitatelji, zbog čega se i viši kustos Prirodoslovnog muzeja u Splitu morao dobro potruditi kako bi nam otkrio o kojoj je zmiji riječ. 

Milat pretpostavlja da je na fotografiji šara poljarica, neotrovnica koja se često viđa u našim krajevima. Međutim ne može razaznati je li na fotografiji živa zmija ili svlak, površinski rožnati sloj kože zmija.

Svakako, nema straha za građane, ali bi se ipak mogla očistiti zapuštena površina pokraj osnovne škole.

Vaša reakcija na temu