Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Jedan od najpoznatijih dječjih razvojnih psihologa na svijetu stiže u Hrvatsku

Jedan od najpoznatijih dječjih razvojnih psihologa na svijetu stiže u Hrvatsku

Dr. Gordon Neufeld u nedjelju će održati predavanje u Zagrebu

Svjetski priznati stručnjak iz područja dječje psihologije i autor nekoliko bestselera dr. Gordon Neufeld, u nedjelju dolazi u Zagreb, na inicijativu Fondacije Novak Đoković i izdavačke kuće Harfa. Neufeld će u dvorani Vatroslav Lisinski građanima održati predavanje pod nazivom 'Kako zadržati bliskost s djecom unatoč izazovima odrastanja?', u okviru godišnje manifestacije 'Razgovori o roditeljstvu'. Govorit će o važnosti privrženosti u roditeljstvu, očuvanju bliskosti kroz faze djetetovog razvoja i načinima na koje roditelji mogu učinkovito podržati svoje dijete u svijetu prepunom vanjskih utjecaja.

Podsjetimo, Fondacija Novak Đoković već treću godinu zaredom organizira dolazak vodećih stručnjaka iz područja razvoja djece i roditeljstva, s ciljem edukacije roditelja i stručnjaka te podizanja svijesti o ključnim temama odgoja i razvoja djece. Nakon uspješnih gostovanja dr. Šefali i dr. Gabora Matéa, ove godine poseban naglasak stavljen je na očuvanje bliskosti između roditelja i djece, što je glavna tema Neufeldovih predavanja.

'Bliskost između roditelja i djeteta temelj je zdravog emocionalnog i psihološkog razvoja. U današnjem svijetu, gdje su pritisci svakodnevice veliki, često zaboravljamo koliko je važno održavati tu vezu. Raduje me što ćemo, zahvaljujući dr. Neufeldu, imati priliku učiti kako prevladati izazove roditeljstva te kako izgraditi snažan i trajan odnos s našom djecom', poručila je Jelena Đoković, suosnivačica i globalna direktorica Fondacije Novak Đoković.

Splitska izdavačka kuća Harfa, koja je partner ovog atraktivnog događanja, na regionalnom tržištu profilirala se kao vodeći izdavač knjiga iz područja ranog razvoja i psihologije, a već dugi niz godina svojim radom podržava projekte koji se bave temama roditeljstva i razvoja djece.

'Suradnja s Fondacijom Novak Đoković na ovom projektu iznimno je važna za nas jer dijelimo zajednički cilj – osnažiti roditelje kroz edukaciju i podršku. Ulažući u roditelje, ulažemo u budućnost naše djece i društva. Posjet Gordona Neufelda jedinstvena je prilika za roditelje i stručnjake da saznaju kako graditi duboke i trajne veze s djecom, kroz suočavanje sa svakodnevnim životnim izazovima. Njegovi uvidi bit će od neprocjenjive vrijednosti za bolje razumijevanje načina na koji djeca percipiraju svijet i pružanje podrške kroz autentične odnose. Ponosni smo što smo dio ovog važnog događaja jer vjerujemo da zajedno možemo pozitivno utjecati na razvoj djece', naglasila je Irena Orlović, vlasnica Harfe i psihoterapeutkinja.

Osim predavanja u Zagrebu, Neufeld će održati susrete s publikom i u Beogradu (4. listopada), Sarajevu (9. listopada), Banjoj Luci (11. listopada) i Ljubljani (15. listopada),  a više informacija o rasporedu i lokacijama dostupno je na službenoj stranici Fondacije Novak Đoković.

Više informacija o razgovorima s Gordonom Neufeldom možete pronaći na web stranici Harfe www.harfa.hr, na kojoj su dostupne i ulaznice.

Vaša reakcija na temu