Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Freepick NEVJEROJATNO: Liječnik koji nema ni medicinsku školu liječio više stotina pacijenata u vlastitoj ordinaciji

NEVJEROJATNO: Liječnik koji nema ni medicinsku školu liječio više stotina pacijenata u vlastitoj ordinaciji

Ordinacija je izgledala stvarno i bila je potpuno opremljena

Lažni doktor iz njemačkog grada Leipziga liječio je više od 200 pacijenata. Kako pišu njemački mediji, stotine pacijenata koji su posjetili liječničku ordinaciju 'Dr. Sascha Robert' su prevareni. Čovjek je izgradio ordinaciju koja je bila opskrbljena medicinskom opremom, pa čak i hitnom službom.

Protiv 35-godišnjaka je državno odvjetništvo podiglo optužnicu za prijevaru, tjelesne ozljede i zlouporabu vlasništva, piše Fenix magazin.

Samoproglašeni liječnik obavljao je praksu od srpnja 2020. do sredine veljače 2021., iako nije imao ni završenu medicinu, ni doktorat, ni dozvolu za obavljanje liječničke djelatnosti.

'Pod stručnim nazivom 'doktor' navodno je izdavao brojne potvrde o nesposobnosti za rad (bolovanja) i recepte pacijentima, u nekim slučajevima izravno predavao lijekove i provodio liječenje', objasnila je državna tužiteljica Christine Schumann.

Kako pišu njemački mediji, dr. Sascha Robert je također davao injekcije i odlazio u kućne posjete. Nakon dojave, policija je konačno pretražila sobu za konzultacije na Dieskaustraße u Leipzigu u listopadu 2021.

Ordinacija je izgledala stvarno i bila je potpuno opremljena - između ostalog sa pultom za konzultacije, krevetima, opremom za tretmane. Ali varalica nije platio ništa od toga! Optužnica ga tereti da je prevario dobavljače i pružatelje usluga iz 27 tvrtki za 77.000 eura.

Policija je tražila pacijente pozivajući svjedoke: prije podizanja optužnice javilo ih se više od 200. Ne može se isključiti da je lažni liječnik liječio puno više ljudi.

Navodi se da je lažni liječnik nastavio 'liječiti' online kada su mu zatvorili ordinaciju. U međuvremenu, dr. Robert je završio u zatvoru zbog prethodne presude za prijevaru, navode njemački mediji.

Vaša reakcija na temu