Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UDRUGA SLIJEPIH SPLIT: 90 starijih osoba i odraslih osoba s invaliditetom dobili prijeko potrebnu uslugu

UDRUGA SLIJEPIH SPLIT: 90 starijih osoba i odraslih osoba s invaliditetom dobili prijeko potrebnu uslugu

U sklopu EU projekta '3P - Pratiteljice, Pomoćnice, Prijateljice III'

Danas je u prostorijama Županijske udruge slijepih Split održana početna konferencija za medije na kojoj je predstavljen EU projekt naziva '3P - Pratiteljice, Pomoćnice, Prijateljice III', a koji je započeo s provedbom 23. veljače 2024.
Ovaj značajan događaj predstavlja nastavak uspješne suradnje i četvrto izdanje Poziva 'Zaželi - prevencija institucionalizacije' koji pruža besplatnu uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu uz mjesečnu dostavu paketa osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština za 90 korisnika i korisnica - starijih osoba od 65 godina i odraslih osoba s invaliditetom koji imaju utvrđen 3. ili 4. stupanj oštećenja funkcionalnih sposobnosti na području grada Splita, Solina, Kaštela, Komiže i Visa.

Projekt je značajan jer doprinosi povećanju socijalne uključenosti i  prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina kroz osiguravanje dugotrajne skrbi.

Istovremeno projekt doprinosi povećanju stope zaposlenosti na području Splitsko-dalmatinske županije.
Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava iznose 742.500,00 EUR, a navedenu uslugu korisnicima će kontinuirano kroz 33 mjeseca od ukupno 36 mjeseci provedbe projekta pružati 15 zaposlenih žena koje će kao i što sam naziv projekta kaže biti njihove pratiteljice, pomoćnice i prijateljice.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus, a u sklopu Operativnog programa Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus, a u sklopu Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2021. - 2027.' i Poziva 'Zaželi – prevencija institucionalizacije'.

Vaša reakcija na temu