Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Danas u Fotoklubu besplatna projekcija filma 'Ratni reporter'

Danas u Fotoklubu besplatna projekcija filma 'Ratni reporter'

Počinje u 19 sati

Fotoklub Split ove godine provodi i filmski program '7u7' u okviru kojega će biti prikazivani dokumentarni i igrani filmovi koji se tiču tema iz povijesti fotografije, autobiografija majstora fotografije, kritičkog promišljanja dominacije vizualne kulture, društvenih mreža itd. 

'Nakon što smo u veljači gledali 'Uhvatiti Lee Miller', u ožujku 'O jednoj mladosti', danas u 19 sati gledamo dokumentarac 'Ratni reporter' autora Silvestera Kolbasa', poručuju iz Fotokluba.

U ovom vrlo osobnom filmu autor prati zbivanja u rodnoj Slavoniji tijekom agresije na Hrvatsku 1991. godine. Koristeći snimke koje je načinio za vrijeme Domovinskog rata kao snimatelj Hrvatske televizije, autor priča svoju priču, ali i priču čitave generacije ratnih reportera koja se posve nepripremljena našla usred ratnog kaosa. Ispreplićući ratna zbivanja sa sjećanjima na neka prijašnja vremena, autor nam pokazuje kako se rat događa na mjestima gdje je odrastao i sanjao neke druge snove. Stvarnost - ne samo ratna - bila je ponešto drukčija. Posve se razotkrivajući, Kolbas na primjeru svog života nudi slojevitu i cjelovitu paradigmu rata koji je promijenio baš svačiji život.

Film počinje u 19 sati, a projekcija je besplatna.

Vaša reakcija na temu