Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FESTIVAL NEOBIČNIH OBITELJI Otkazana predstava 'The Green'

FESTIVAL NEOBIČNIH OBITELJI Otkazana predstava 'The Green'

'Proveli smo cijeli dan na telefonima tražeći alternativni prostor...'

Peto izdanje festivala suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji' u organizaciji splitske skupine ROOM 100 susrelo se s problemom na samom početku održavanja.

'Naš najavljeni ulazak sa suvremenim cirkusom u Hrvatsko narodno kazalište Split neće se dogoditi. Predstava 'The Green' se ne može održati u kazalištu jer u ponedjeljak gostuje predstava riječkog HNK pl. Zajca 'Grand finale: The Turtle and the Phone Booth' kojoj trebaju dva dana za pripremu pozornice. Matematika je jasna. 

Proveli smo cijeli dan na telefonima tražeći alternativni prostor. Znamo da takvog prostora nema u Splitu pa smo išli dalje - Solin, Kaštela, Trogir, Sinj, Makarska, Starigrad, Šibenik... Oni prostori koji nam odgovaraju nisu slobodni, a prostori koji su slobodni ne mogu zadovoljiti naše potrebe u vidu visine i dubine scene. Nažalost, nismo uspjeli i predstava se otkazuje. 

Na blagajni kazališta kupljene ulaznice mogu se zamijeniti za neke druge izvedbe koje igraju u kazalištu ili ostvariti povrat uplaćenog novca.

Hvala umjetnicima na razumijevanju. Nije jednostavno shvatiti ovu hrvatsku realnost rada u svijetu suvremenog cirkusa. I kulturi i umjetnosti općenito.

Hvala svima koji su danas pružali logističku, tehničku i emotivnu podršku timu festivala u traženju rješenja', poručili su organizatori.


Vaša reakcija na temu