Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: ZTK grada Splita FOTO Radionice tehničkih aktivnosti tijekom cijelog srpnja u splitskim knjižnicama

FOTO Radionice tehničkih aktivnosti tijekom cijelog srpnja u splitskim knjižnicama

Edukacija i zabava

U ciklusu ljetnih radionica Gradske knjižnice Marka Marulića Split, a u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Splita, ovog tjedna održane su dvije radionice tehničkih aktivnosti u podružnicama - Središnjica i Brodarica.

Radionicu 3D modeliranja, u svojstvu stručnog suradnika Zajednice tehničke kulture grada Splita, održao je predsjednik Udruge Meštri o' tehnike Ante Milić u središnjoj knjižnici. Djeca su u okviru ove radionice izrađivala razne zanimljive oblike koristeći se 3D olovkama te su tako dobila 3D Spužva Boba Skockanog, leptiriće, pande, naočale, zanimljive lančiće i razne druge 3D oblike. Na radionici je sudjelovalo 14 djece koja su se zabavila te razvijala znanja i vještine 3D modeliranja koristeći se olovkama za 3D modeliranje.

Radionicu robotike u GKMM-u - podružnici Brodarica - vodila je Lucija Andrea Skočić, stručna suradnica ZTK-a grada Splita. Na radionici je prisustvovalo pet učenika nižih razreda osnovnih škola u Splitu. Na ovoj radionici učenici su programirali rad mBot2 robota koristeći se mBlock programom. Zadavali su naredbe za kretanje, mijenjanje smjera, zvuk, petlje i senzor za izbjegavanje prepreka, pritom se također dobro zabavljajući.

Ljetne radionice u suradnji GKMM-a Split i ZTK-a grada Splita održavat će se tijekom cijelog mjeseca srpnja!

Vaša reakcija na temu