Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press FOTOGALERIJA Članovi Zajednice tehničke kulture Zadarske županije posjetili ZTK grada Splita i Zvjezdano selo Mosor

FOTOGALERIJA Članovi Zajednice tehničke kulture Zadarske županije posjetili ZTK grada Splita i Zvjezdano selo Mosor

Stiglo oko 40 članova, djece i odraslih

Krajem prošlog tjedna, oko 40 članova (djece i odraslih) Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i njenih udruga članica, predvođenih Marijom Živković, tajnicom ZTK Zadarske županije i Željkom Vidovićem, predsjednikom ZTK Zadarske županije, posjetilo je Zajednicu tehničke kulture grada Splita.

U prostorijama ZTK grada Splita dočekali su ih Tomislav Nikolić, tajnik ZTK grada Splita i Martin Olujić, predsjednik ZTK grada Splita te su ih upoznali s programom i radom Zajednice.

Nakon toga, neki od članova sudjelovali su na radionici modeliranja 3D olovkama, koju je vodila stručna suradnica ZTK grada Splita Lucija Andrea Skočić te ih je upoznala s cjelokupnim aktivnostima na radionicama.

Potom su članovi posjetili Zvjezdano selo Mosor – znanost, kultura, umjetnost i prisustvovali predavanju o astronomiji, koje je održao astronom-animator Zoran Knez.

Na Zvjezdarnici su promatrali Sunce (tj. Sunčeve pjege) i metodom projekcije i direktno kroz teleskop s filterom za Sunce. Panoramskim teleskopom s terase Zvjezdarnice promatrali su i planine Mosor i Biokovo, otoke Šoltu, Brač, Hvar, Vis i Jabuku, Kaštelanski zaljev s Čiovom, te gradove Split, Solin, Kaštela i Trogir.

Vaša reakcija na temu