Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Fotografska radionica - Osobni identitet kroz fotografiju

Fotografska radionica - Osobni identitet kroz fotografiju

Pod stručnim vodstvom mag. art. Maje Stojić

U Fotoklubu Split, od 9. do 14. srpnja, od 9 do 11:30, održat će se radionica 'Osobni identitet kroz fotografiju' pod stručnim vodstvom mag. art. Maje Stojić. Cilj je potaknuti i osposobiti sudionike_ice za razumijevanje individualnih karakteristika, vlastitog unutarnjeg života i načina na koji razvijaju subjektivnost unutar različitih konteksta uz razvoj fotografskih vještina. 

Kreativnim istraživanje polaznici će prolaziti kroz zamršeni proces samootkrivanja i samodefiniranja koji oblikuje živote svakoga od nas. Preispitivanjem vlastitih stavova i raskrinkavanjem emotivnih dogmi, potaknut će se potreba za otvorenim razgovorima u skupinama, uz snažniji senzibilitet za samoizražavanje. Radom u grupama i parovima polaznicima će se ukazati će se na identitet koji se gradi interakcijom s drugim ljudima, a ne stapanjem s okolinom i grupama. Ovakav način rada pridonosi pomicanju društvene povezanost empatijom prema lepezi osobnosti i inkluzivnosti kroz uvažavanje različitih životnih iskustava. Problem istraživanja identiteta u svijetu digitalne izolacije, nastavljene nakon perioda globalne pandemijske izolacije, poseban je izazov. 

Kroz mahnito klikanje, estetsku ispraznost i ostale zamke društvenih mreža gubimo ideju identiteta, i onoga što točno drugima serviramo o sebi. Ovom radionicom pozabavit ćemo se da potaknemo rad na identitetu koji sami gradimo, ali i da budemo svjesni identiteta kojega nam društvo prepisuje. Fotografija je dovoljno dinamičan i privlačan medij za istraživanje sebstva kroz vizualno pripovijedanje samim time što je jedan od najčešćih načina komunikacije, povezivanja i izražavanja. Kroz radionicu pomoći ćemo polaznicima da razviju dodatna znanja o fotografiji i usavrše tehničke vještine fotografiranja kako bi imali što bolje temelje za vizualno pripovijedanje kanalizirajući svoje osjećaje i iskustva u smislenu umjetnost.

Kontakt za prijavu: 100jic.maja@gmail.com
Cijena radionice: 50,00 EUR
Kotizacija: 10,00 EUR*
Potrebna oprema: pametni telefon ili DSLR fotoaparat, ovisno o vlastitim preferencama

Sudjelovanje na radionici je besplatno za ranjive ili podzastupljene društvene skupine.

[NAPOMENA: Plaćanje kotizacije je obvezno prije početka sudjelovanja te se kotizacija ne vraća u slučaju odustajanja.]

Maja Stojić je završila BA Filma i videa na UMAS-u u Splitu i Digitalnih umjetnosti, smjera Film na FMK-u u Beogradu gdje je naposljetku na MA studijama Proizvodnje TV serija dobila zvanje master umjetnik višemedijske umjetnosti. Svoje filmove piše, režira, snima i montira, a filmove kolega najčešće producira. Dugogodišnja je voditeljica raznih filmskih radionica, radionica animacije i umjetničkih eventova u suradnji s osnovnim školama SDŽ, film festivalima, kazališnim kućama i raznim umjetničkim organizacijama. Uz film, uspješno se bavi i fotografijom. Neki od njezinih fotografskih radova bili su izloženi na skupnim izložbama u Hrvatskoj i Srbiji, a 2021. odabrana je da sudjeluje na Canon Student Development Program.

Vaša reakcija na temu