Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Foto: Pero Dragičević i Josip Ostojić Gostovanje Matka Biljka na foto-tečaju prof. Pere Dragičevića posvećeno spomendanu tragičnog pada Vukovara

Gostovanje Matka Biljka na foto-tečaju prof. Pere Dragičevića posvećeno spomendanu tragičnog pada Vukovara

Glavni dio predavanja činile su Biljkove ratne fotografije i priče - posebno iz Vukovara

U sklopu foto-tečaja u Teatrinu GK Solin predavača prof. Pere Dragičevića svoje je predavanje održao Matko Biljak, legendarni fotoreporter, urednik fotografije u Slobodnoj Dalmaciji i službeni fotograf HNK Split. 


Predavanje je bilo posvećeno ratnoj, novinskoj i kazališnoj fotografiji. Polaznicima tečaja Matko Biljak je opisao povijest novinske fotografije i povijest svog rada, različite situacije s kojima se susretao, posao fotoreportera i urednika fotografije u dnevnom listu u današnje vrijeme hiperprodukcije fotografija i potrebe za što bržom objavom vijesti te osnove fotografiranja u kazalištu. Polaznicima je kroz izlaganje dao korisne upute i smjernice. 


Glavni dio predavanja činile su Biljkove ratne fotografije i priče - posebno iz Vukovara (dio kojih do prije par godina nije ni objavljivan) ususret spomendanu pada Vukovara. Matko Biljak je polaznicima predstavio i foto-monografiju 'Matko Biljak ∙ Božidar Vukičević - Svjetlom pisana povijest Domovinskog rata' u kojoj su vrijedne fotografije iz Domovinskog rata njega i kolege Božidara Vukičevića.

Vaša reakcija na temu