Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MAJSTORI GITARE Petrit Çeku otvara novi festival u Trogiru

MAJSTORI GITARE Petrit Çeku otvara novi festival u Trogiru

Uživajte u vrhunskim gitarističkim izvedbama

Trogir će ovog rujna postati prava oaza gitarističke glazbe zahvaljujući festivalu Majstori gitare (2.-6. rujna), koji će se održati u sklopu 54. Trogirskog kulturnog ljeta. U organizaciji Udruge splitskih gitarista - GitaraSt, ovaj festival donosi publici jedinstvenu priliku da uživa u bogatom repertoaru hrvatske i svjetske gitarističke scene. Ulaz na sve koncerte je besplatan!

Festival otvara jedan od najcjenjenijih gitarista današnjice - Petrit Çeku, koji će 2. rujna u 20.00 sati u Kneževom dvoru svojim nastupom uvesti posjetitelje u svijet vrhunske klasične gitare. Çeku je poznat po iznimnoj osjetljivosti i izražajnosti u interpretacijama, što je prepoznato na mnogim prestižnim svjetskim pozornicama. Tijekom svoje karijere nastupao je kao solist s renomiranim simfonijskim orkestrima poput Baltimorskog simfonijskog orkestra, Filharmonije Calgary, Češke komorne filharmonije, Filharmonije Daejeon te Zagrebačke filharmonije.

Çeku je dobitnik brojnih međunarodnih priznanja, uključujući nagrade s prestižnih natjecanja kao što su Parkening (SAD), Schadt (SAD), Biasini (Italija) i Pittaluga (Italija). Njegov koncert u Trogiru obuhvatit će djela velikih skladatelja kao što su F. Carulli, C. Debussy i J. Rodrigo.

'Ne propustite priliku biti dio ovog novog glazbenog festivala i uživati u nastupima svjetski priznatih gitarista u prekrasnom ambijentu Trogira. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Kantunu kulture Trogir', poručuju iz TZ Trogir.

Vaša reakcija na temu