Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivan Pravdić/Press Playbox Shorts Nakon rasprodanog Zagreba, Playbox Shorts dolazi u Split!

Nakon rasprodanog Zagreba, Playbox Shorts dolazi u Split!

Kino Karaman postaje festivalska destinacija i otvara Advent

Nakon velikog uspjeha u Zagrebu, gdje su sve projekcije bile rasprodane, Playbox Shorts Film Festival ponovno dolazi u Split! Ovaj renomirani festival kratkog filma, koji promovira mlade filmaše iz cijelog svijeta, održat će se 6. prosinca 2024. u kinu Karaman, jednom od najstarijih splitskih kina. Prošle godine festival se također održao u Splitu, no ove godine donosi puno novih vijesti i sadržaja koji će oduševiti publiku.

Kino Karaman tako postaje festivalska destinacija, a otvaranje Playbox Shortsa simbolično će obilježiti početak Adventa u Splitu. Posjetitelji će imati priliku uživati u pažljivo odabranom programu kratkih filmova, dok će grad Split dobiti novu dimenziju kulturnih događanja tijekom blagdanskog razdoblja.

Playbox Shorts već je izgradio reputaciju kao jedan od vodećih festivala za mlade filmaše, a dolazak u Split ove godine obećava još bogatiji program i nezaboravne filmske trenutke. Osim toga, festival donosi uzbudljive novosti, uključujući i najavu potpuno novog festivala koji će se održati na jednom hrvatskom otoku u kolovozu 2025. godine.

Uoči drugog izdanja Playbox Shortsa u Splitu, razgovarali smo s Karlom Gagulićemdirektorom festivala, o očekivanjima i novostima koje donose.

Što za vas znači ponovni dolazak Playbox Shortsa u Split?

'Prošle godine imali smo sjajan odaziv splitske publike, a ove godine želimo to podići na još višu razinu. Split ima nevjerojatan kulturni potencijal i jako smo uzbuđeni što festival ponovno dovodimo ovdje, s još bogatijim programom i posebnim događajima. Ove godine donosimo mnogo novih sadržaja, uključujući i najavu potpuno novog festivala u kolovozu 2025., ali i službene datume za 3. Playbox Shorts Film Festival.'

Koji filmovi će biti prikazani u Splitu?

'Ove godine prikazat ćemo pet kratkometražnih igranih filmova, tri filma koje smo napravili kao udruga – a to su 'Funcut', 'Mak' i dramska igrana serija 'Brod u boci', te ćemo prikazati i dva pobjednička filma 'Boca de ferro' hrvatski film koji je osvojio nagradu stručnog žirija u Zagrebu, te francuski film 'The job' koji je prema glasovima publike bio najbolje ocijenjen film. Imamo lijepi filmski program u trajanju od 120 minuta.'

Spomenuli ste da ćete u Splitu najaviti službene datume 3. Playbox Shorts Film Festivala, znači potvrđeno je da festival ide dalje?

'Apsolutno festival ide dalje! Tako je u Splitu ćemo najaviti datume, ali ćemo, baš kao i prošle godine otvoriti prijave za cijeli svijet! Prošle godine imali smo rekordan broj prijava, čak 1758 filmova iz cijelog svijeta, a njih 16 imalo je priliku biti prikazano u Zagrebu.'

Kada možemo očekivati karte u prodaji za Split?

'Karte su od danas u prodaji preko naše službene web stranice.'

Vaša reakcija na temu