Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEOBIČNA 'PROSLAVA'  Prosvjednice s Peristila ispunile su rođendansku želju prijateljici

NEOBIČNA 'PROSLAVA' Prosvjednice s Peristila ispunile su rođendansku želju prijateljici

Žene su držale plakat s jasnom porukom

Pet žena jutros je razvilo transparent za vrijeme molitve Marijinih ratnika. 

Raširile su plakat na kojem je bilo istaknuto kako seksizam i sloboda vjeroispovijesti nisu srodni pojmovi, te su tako poslale prosvjednu notu moliteljima. Dok je trajala krunica koju svake prve subote na trgovima diljem Hrvatske mole muškarci katolici, žene su držale plakat s jasnom porukom, uputivši prosvjednu notu moliteljima.

Među pet prosvjednica bila je i Tamara Visković, splitska političarka i dugogodišnja djelatnica u sektoru kulture. 

- Stranci su imali puno pitanja, i od njih smo dobile ful podršku. Jedna fina tura po punktovima represije i bunta bi bila hit među turistima - napisala je Visković na svom Facebook profilu gdje je podijelila fotografiju nekoliko prosvjednica s Peristila.

Naime, Visković nam je otkrila kako njihov subotnji prosvjed nije imao politički kontekst, već je s drugim okupljenim ženama ispunila rođendansku želju svojoj prijateljici. Baš ovakav prosvjed sa svojim prijateljicama na Peristilu jednoj ženi je bio rođendanska želja, i ostvarena je. Neobična, ali svakako jedinstvena želja.

Vaša reakcija na temu