Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Nova opcija na Instagramu oduševit će korisnike

Nova opcija na Instagramu oduševit će korisnike

U nekima će probuditi nostalgiju

Iako su možda zamišljene kao platforma za povezivanje i komunikaciju, društvene mreže mnogima su postale mjesto za dokazivanje i hvaljenje, odnosno prikazivanje sebe u najboljem svjetlu. Zbog toga, osim objave sadržaja na kojima se uvijek zabavljaju, uživaju i dobro provode, korisnici veliku pažnju pridaju i profilu pa pažljivo biraju profilnu fotografiju, vode računa što će napisati pod biografijom i slično.

Korisnici Instagrama sada će dobiti još jednu mogućnost uređivanja svog profila koja će im, komentirali su iz Mete, pomoći da se još bolje izraze kroz glazbu. Onima malo starijima, koji su odrasli u vrijem MySpacea, ta će se opcija činiti itekako poznatom, a nije teško zaključiti kako će to biti jedna od najpopularnijih novih opcija, piše Zimo.

Naime, korisnici Metine društvene mreže uskoro će svom profilu moći dodati i - glazbu. Pjesma koju korisnici postave pojavit će se u dijelu gdje je biografija te će je oni moći mijenjati kada žele. Za razliku od MySpacea na kojem se glazba automatski pokretala, korisnici koji budu pregledavali tuđe profile na Instagramu prvo će morati stisnuti play.

Glazba na profilu dodaje se klikom na uređivanje profila, gdje će korisnici moći potražiti i odabrati pjesme iz Instagramove datoteke licenciranih pjesama koje su već dostupne za korištenje uz klasične objave i Reelse. Kao i u objavama i Reelsima, nije moguće odabrati cijelu pjesmu, već samo isječak od 30 sekundi. Na isti način, putem uređivanja profila, glazba se može ukloniti ili promijeniti, a isto je moguće napraviti i dodirom na samu pjesmu u biografiju na Instagramu - tada će se pojaviti postavke za upravljanje glazbom na profilu Metine društvene mreže.

Kako naglašavaju na USA Today, čini se kako je ova opcija dodavanje glazbe, barem za sada, dostupna samo korisnicima mobilne aplikacije.

Zanimljivo je kako je Meta ovu opciju predstavila u suradnji s pjevačicom Sabrinom Carpenter koja je upravo kroz glazbu na svom profilu na Instagramu promovirala novu pjesmu Taste, predstavljenu uoči izlaska albuma Short n’ Sweet.

Vaša reakcija na temu