Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL Screenshot UHVAĆEN U SPLITU Recidivist ponovno vozio pijan, kažnjen zatvorom

UHVAĆEN U SPLITU Recidivist ponovno vozio pijan, kažnjen zatvorom

Prošli put nađen mu speed, ovog puta odbio test na droge

Jučer, 12. rujna 2024., u ponoć, policijski službenici su u Splitu zaustavili 35-godišnjeg vozača mopeda za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg te koji se odbio podvrgnuti ispitivanju opojne droge u organizmu. 

Doveden je u službene prostorije i zadržan do otrježnjenja te potom odveden na općinski prekršajni sud. Traženo je zadržavanje zbog ponavljanja prekršaja, izricanje kazne zatvora, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom 12 mjeseci te oduzimanje vozila. Sud je nakon dovođenja donio odluku kojom je proglasio vozača krivim za počinjenje prekršaja i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 18 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 12 mjeseci. Donesena je ujedno odluka da mu se trajno oduzima moped kao i prometna dozvola.

Vozač je višestruki ponavljač prometnih prekršaja. Prije ovog postupanja 8. rujna 2024. zatečen je u činjenju teških prometnih prekršaja - tada je ostvario obilježja čak četiri. Vozio je pod utjecajem alkohola od 1,31 g/kg i posjedovao je speed te je također priveden općinskom prekršajnom sudu, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

Vaša reakcija na temu