Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ST!LLNESS uoči festivala xSTatic 2024: Sudjelovanje u ovom događaju pruža osjećaj da stvarno živimo u civiliziranom društvu

ST!LLNESS uoči festivala xSTatic 2024: Sudjelovanje u ovom događaju pruža osjećaj da stvarno živimo u civiliziranom društvu

Otvorene i prijave za natjecanja u basketu!

Nakon što se dobro zagrijemo prvi dan fesivala uz Bepa Bagulina, Hram, Frenikeja, Kontru i Indiga i MORT, drugi dan xSTatica, 5.10, nakon Podrumatika i Kreše i Žuvija, nastupit će ST!LLNESS. Tim povodom popričali smo s Yurijem, glavnim čovjekom i vokalom banda. Svoju glazbu nazivaju 'Molotovljevim koktelom hip hopa, reggaea, elektronike i HC distorzija s pjevanim i rap vokalima', a prodire, kažu, u podsvijest i najzagriženijim skepticima. ST!LLNESS će na xSTaticu promovirat zadnji album 'Kocka je okrugla', koji je izašao 2022. godine, ali su sada, dvije godine nakon, ostvarili priliku promovirati ga u Splitu. Ivan Jurić - Yuri, jedini član ST!LLNESS-a svih vremena koji je u svemu tome od samog početka, ne krije uzbuđenje zbog nastupa.

'Bendu je ovo drugi put na festivalu, a meni osobno kao izvođaču četvrti ili peti. Svaki festival mi je drag, a xSTatic posebno po tome što su ga osnovali i održali ljudi iz lokalnih umjetničkih krugova mog rodnog grada kroz koje san izrasta i formira se i sam. Od prvog xSTatica sam sudionik kao izvođač ili samo kao volonter i prika, ili ljubitelj sadržaja koji voli na neki način sudjelovat. Mnogi umjetnici koji su sudjelovali na festivalu od početka su mainstream danas, kako glazbenici tako i grafiteri. Mnogo velikana ovih prostora, a i velikih svjetskih faca je sudjelovalo u festivalu od početka do danas... još je ovaj festival od početka vezan i uz ulične sportove. Super. Divno je bit dio toga na bilo koji način. Pruža osjećaj da stvarno živimo u civiliziranom društvu', rekao je Yuri i nadodao kako teme na njihovim albumima ovise isključivo o životnim okolnostima u kojima se nalaze.

'Progovaramo o svom životu, emocijama i mislima, kao i o svemu navedenom u krugu najbližih suradnika, prijatelja, i najmilijih s kojima sam u tim okvirima u najintenzivnijem kontaktu. Kako nam se životne okolnosti otežavaju ili olakšavaju, tako i progovaramo. Jedva čekam dan kad ću pisati i pjevati o drveću, cvijeću, moru, šumi, planinama, lijepom životu u zdravlju, sreći i blagostanju u i oko mene', kaže Yuri i tvrdi kako je umjetnost kreativan rad koji je formirao čitavo društvo od samih početaka civilizacija.

'Teško je govorit unaprijed, ali kad pogledaš unazad, jedino kreativnost je mijenjala društvo u nekakvom pozitivnom smjeru. Ako imaš želju i namjeru onda se uhvatiš posla. Mogu zamisliti svijet bez mržnje i destrukcije i ta misao mi je više nego ugodna, a ne mogu zamislit svijet bez kreativnosti i umjetnosti i pomisao na takav svijet me grozi, rastužuje i čak mi logički zvuči nemoguće ili neodrživo', poručuje Yuri i poziva sve da budu ST!LLNESS s njima i na xSTaticu.

'Tko god sudjeluje u stvaranju, putovanju, izvedbama i marketingu oko našeg rada je ST!LLNESS s nama. S vremenom i prostorima to rezonira i zato se uvijek zahvalim ljudima na koncertu šta su to malo vremena svojih i naših života s nama bili ST!LLNESS', rekao je i predvidio da bi, obzirom na okolnosti i ostale izvođače koje nastupaju 'moglo biti baš, baš'.

Program xSTtatica traje dva dana, 4. i 5.10. Na platou ispred ŠC Gripe od ranih jutarnjih sati poznati međunarodni i domaći graffiti umjetnici ocrtavat će zidove, a istovremeno će se odvijati i natjecanja u skejtanju i u basketu. Za skate natjecanje prijave će biti na licu mjesta, a za basket je potrebno izvršiti prijavu putem obrasca na linku: https://forms.gle/3WwiQYdPr2ecfk39A.

Ulaz na sva događanja, uključujući i koncerte na platou te aftere u Kocki, je besplatan.

Vaša reakcija na temu