Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Talijanski mediji Melodije Jadrana usporedili s čuvenim Sanremom

Talijanski mediji Melodije Jadrana usporedili s čuvenim Sanremom

Kvaliteta pjesama, besprijekorna organizacija i lokacija

Glazbeni spektakl Melodije Jadrana tijekom tri dana (od 21. do 23. lipnja) u splitsku Galeriju Meštrović privukao je brojnu publiku, a dobio je pažnju i talijanskih medija, koji su ga usporedili s jednim od najprestižnijih glazbenih festivala - talijanskim Sanremo festivalom, koji je u više od 70 godina postojanja iznjedrio brojne hitove i glazbene talente.

'Melodije Jadrana smatraju se hrvatskim Sanremom kako zbog kvalitete pjesama, tako i zbog besprijekorne organizacije i lokacije. Manifestacija je bila vrlo uspješna zahvaljujući sudjelovanju najboljih izvođača, autora i glazbenika hrvatske glazbene scene. Publika je uživala u glazbi i tekstovima, a oni potvrđuju kvalitetu hrvatske zabavne glazbe i pokazuju kako Hrvati imaju talente vrijedne pozornosti, ne samo u Hrvatskoj, već van granica', pišu Talijani.

Ovogodišnje Melodije Jadrana otvorene su velikim Gibonnijevim koncertom u Galeriji Meštrović. Drugog dana Melodije su se nakratko preselile u Meštrovićeve Crikvine - Kaštilac, gdje su, u sklopu 'Melodija Classic', Matej Meštrović i Gudački orkestar milanske La Scale izveli Meštrovićev aranžman Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba'. Posljednju večer čuli smo 23 nove pjesme domaćih i inozemnih izvođača i autora, koje već sada osvajaju radijske postaje.

'Ovaj projekt uspješno je spojio glazbu, kulturu, nacionalni identitet i umjetnost, dajući naglasak Splitu, koji je jedna od omiljenih destinacija Talijana. Od pjesama, možemo istaknuti četiri: neomelodični komad 'Regata života' Nene Belana posvećen hrvatskom jedriličaru Filipu Jurišiću koji će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Parizu. 'Lavica' lijepe i iskusne Jelene Rozge, poznate i van granica Hrvatske po pjesmama mediteranskog zvuka i strasti. Pop suradnju koja ističe vještu upotrebu vokalnih harmonija i uzbudljiv amalgam 'Dan po dan' Vanne i Sergeja te žestoku i sadržajnu pjesmu 'Na kraju puta', koju je snažnim glasom izvela Zorica Kondža', pišu talijanski mediji i naglašavaju relevantnost ovog festivala na regionalnoj i nacionalnoj razini, kao i perspektivu prema širenju na druge zemlje koje spaja Jadransko more.

Uz večernji program, Melodije Jadrana Splićanima i njihovim gostima pripremile su i dnevna događanja. Tako je drugog dana festivala predstavljena knjiga Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića 'Hrvatska u 30 priča', koja donosi pogled na bogatu povijest i naslijeđe Hrvatske kroz inspirativne priče, s ciljem približavanja Hrvatske turistima. Dan nakon, turiste je u Zračnoj luci Sveti Jeronim izvedbom Meštrovićeve kadence 'Četiri godišnja dobra' iznenadio Gudački orkestar milanske La Scale te pijanist, skladatelj i virtuoz Matej Meštrović, koji je zasvirao na prvom hrvatskom 'aerodromskom klaviru'.

Vaša reakcija na temu