Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zaštita ulaznog trijema na zgradi imotskog muzeja financirat će se iz EU sredstava

Zaštita ulaznog trijema na zgradi imotskog muzeja financirat će se iz EU sredstava

Jedan u nizu infrastrukturnih projekata Pučkog otvorenog učilišta Imotski

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u ponedjeljak je u Mostaru ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankici Jukić uručio ugovor o financiranju kojim se osiguravaju sredstva za zaštitu ulaznog trijema na zgradi Zavičajnog muzeja Imotski. Radi se o ugovoru iz programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a partner imotskom pučkom otvorenom učilištu na ovom projektu je Župa svetoga Stjepana iz Gorice. 

'Ovo je jedan u nizu infrastrukturnih projekata Pučkog otvorenog učilišta Imotski. Sretna sam i zadovoljna što će se zaštititi trijem na zgradi Zavičajnog muzeja, koja je izgrađena u sklopu kompleksa Dogane. Zgrada našega muzeja plijeni pozornost kako domaćih stanovnika tako i turista, a projektirao ju je arhitekt August Thara, koji je na gotovo svim građevinama koje je projektirao ostavljao svoj pečat u obliku trijema. Upravo taj trijem ćemo sada zaštititi', poručila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankica Jukić. 

'Nastavit ćemo se prijavljivati na natječaje za infrastrukturne i druge projekte i upravo zbog toga zahvaljujem našem osnivaču Gradu Imotskom, ali i Vladi Republike Hrvatske, ministarstvima te Županiji na podršci u dosadašnjim projektima', dodala je ravnateljica.

Vaša reakcija na temu