Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay DUGOPOLJE Javni poziv za poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

DUGOPOLJE Javni poziv za poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Donosimo detalje

Općina Dugopolje objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potpore u svrhu poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama – Fotonaponske elektrane za potrebe kućanstva.

Prenosimo ga u cijelosti:

'I. Predmet Javnog poziva

Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje zahtjeva za potporu projektima u svrhu poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama – Fotonaponske elektrane za potrebe kućanstva.

II. Iznos potpore po korisniku:

po pojedinoj obiteljskoj kući, 50% ukupne investicije u fotonaponski sustav, najviše do 1.500,00 EUR


III. Korisnici potpore

1. Potpora se dodjeljuje fizičkoj osobi, vlasniku ili suvlasniku obiteljske kuće po pojedinoj obiteljskoj kući (postojeća građevina koja je zakonito izgrađena ili leglizirana, ima građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 400m/2 i kojoj je više od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje i ima najviše 4 stambene jedinice ), koji najmanje 90 dana prije objave javnog poziva ima prijavljeno prebivalište na području Općine Dugopolje.

Obiteljska kuća za koju se traži potpora treba biti u bazi podataka obveznika plaćanja komunalne naknade.

IV. Potrebna dokumentacija

Dokumenti koje treba priložiti Podnositelj zahtjeva su:

- Pravilno popunjen i vlastoručno potpisan Prijavni obrazac O1 uz potpisane pripadajuće Izjave

- Dokaz o prijavljenom prebivalištu za Podnositelja zahtjeva (obostrani sken važeće osobne iskaznice ili elektronski zapis o prebivalištu ili uvjerenje o prebivalištu …)

- Zadnji važeći dokaz da je obiteljska kuća izgrađena sukladno Zakonu o gradnji ili koji je prema navedenom ili posebnom zakonu s njom izjednačena (ukoliko je riječ o upravnom aktu, isti mora biti izvršan/pravomoćan (odgovarajući pečat izvršnosti/pravomoćnosti ) :

- Akt za građenje (Građevinska dozvola, Rješenje o uvjetima građenja,Potvrda glavnog projekta,Rješenje za građenje,Građevna dozvola, Lokacijska dozvola kojom se dozvoljava građenje,Građevna dozvola za jednostavne građevine,Rješenje o uvjetima uređenja prostora,Rješenje kojim se odobrava građenje…)

- Akt za uporabu (Uporabna dozvola, Potvrda upravnog tijela da mu je dostavljeno završno izviješće nadzornog inženjera,Uvjerenje za uporabu,Dozvola za uporabu…)

- Akt za ozakonjenje legalizaciju (Rješenje o izvedenom stanju)

- Akt ili dokument kojim se nezakonito izgrađena građevina izjednačava sa zakonito izgrađenom zgradom (Uvjerenje katastarskog ureda, središnjeg ureda Državne geodetske uprave ili upravnog tijela da je zgrada izgrađena do 15. veljače 1968.) i sl.

- Dokaz o vlasništvu Podnositelja zahtjeva obiteljske kuće za koju traži potporu ( zemljišno-knjižni izvadak ili drugi valjani dokument (ne stariji od 30 dana )) ili potpisana i kod javnog bilježnika ovjerena izjava podnositelja zahtjeva kojom pod materijalnom i krivičnom odgovornosti jamči da je vlasnik obiteljske kuće za koju se potpora traži,

- Račun za izvedene radove ugradnje fotonaponske elektrane,

- Fotodokumentaciju postojećeg stanja obiteljske kuće

- preslik Potvrde za trajni pogon izdane od strane HEP ODS-a

Po potrebi Jedinstveni upravni odjel može zatražiti dodatnu dokumentaciju uz obrazloženje.

V. Način, rok i mjesto dostave ponuda

Prijave dostaviti preporučenom pošiljkom ili neposredno na protokol općine u zatvorenoj omotnici, s nazivom i adresom podnositelja, na slijedeću adresu:

Puni naziv i adresa prijavitelja

OPĆINA DUGOPOLJE

Prijava na Javni poziv – Fotonaponske elektrane za potrebe kućanstva

Trg F. Tuđmana 1, 21 204 DUGOPOLJE

ili osobno.

Rok za podnošenje zahtjeva je zaključno s 01. rujna 2024. godine

Ukoliko isti korisnik podnosi više prijava za različite obiteljske kuće za svaku je dužan dokumentaciju dostaviti u posebnoj zatvorenoj omotnici ili osobnom predajom.

VI. Obrada zahtjeva

Jedinstveni upravni odjel obrađuje zaprimljene zahtjeve prema vremenu zaprimanja, analizira ispunjavanje uvjeta iz Javnog poziva, utvrđuje pravovremenost i potpunost zahtjeva, te utvrđuje iznose potpora.

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

U slučaju većeg broja prijava od raspoloživih proračunskih sredstava za tekuću proračunsku godinu u kojoj je objavljen javni poziv, prijave koje zadovoljavaju sve uvjete, ali nisu ostvarile potpore zbog redosljeda zaprimanja Ponude, idu na listu čekanja i smatrat će se već prijavljenima za sljedeći javni poziv.

VII. Rezultati javnog poziva

Lista dodjeljenih potpora biti će objavljena na službenim internet stranicama Općina Dugopolje www.dugopolje.hr.

Podnositelj zahtjeva koji smatraju da su oštećeni zbog nepravilnog postupanja tijekom dodjele, imaju pravo podnijeti prigovor u roku od osam (8) radnih dana od dana objave liste dodjeljenih potpora.

Prigovor se može podnijeti zbog:

- pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja

Prigovori se podnose pisanim putem ili elektroničkom poštom na e-mail opcina@dugopolje.hr.

Prigovori dostavljeni na drugi način, kao i oni dostavljeni izvan roka, podneseni od neovlaštene osobe (osobe koja nije Prijavitelj ili nije ovlaštena od strane Prijavitelja) ne smatraju se valjanim i ne uzimaju se u razmatranje.

VIII. Isplata sredstava

S korisnicima potpore koji su ostvarili potporu po ovom pozivu zaključuje se ugovor, nakon čega će općina isplatiti dodjeljena sredstva.'

Vaša reakcija na temu