Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
EKO AKCIJA NA HVARU Doznajte kako se riješiti azbesta iz Sućurja i Starog Grada

EKO AKCIJA NA HVARU Doznajte kako se riješiti azbesta iz Sućurja i Starog Grada

Predavanja će održati udruga Moj otok

Iz udruge Moj otok poručuju kako već 7 godina provode akcije diljem Hrvatske u kojima se zalažu za uklanjanje azbesta s krovova i fasada. Na otoku Hvaru, u Sućurju i Starom Gradu, 27. studenog će održati predavanja 'Moja općina bez azbesta'. Predavanje u Sućurju je u 10 sati u vijećnici Općine, a u Starom Gradu u 18 sati u OŠ Petra Hektorovića. 

Pozivaju vlasnike, odnosno korisnike građevina u kojima se nalazi azbest da prijave količinu azbesta u Sućurju i Starom Gradu. Obrazac za prijavu mogu preuzeti na predavanju ili u pisarnici Općine, odnosno Grada. 

- Azbestni krovovi i fasade imaju za posljedicu obolijevanje od karcinoma pluća. Udruživanjem smanjujemo cijenu nabave i rada, pridonosimo očuvanju prirode, pridonosimo očuvanju zdravlja (uklanjamo izvor malignih oboljenja) i stvaramo ljepši ugođaj, a mjesto pretvaramo u zdravije mjesto za življenje i poželjniju turističku destinaciju - poručuju iz udruge Moj otok.

Vaša reakcija na temu