Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com FRIDAYS FOR FUTURE Ekološki prosvjed splitskih učenika u petak ispred HNK

FRIDAYS FOR FUTURE Ekološki prosvjed splitskih učenika u petak ispred HNK

Žele apelirati na globalne probleme ekologije

Splitski ogranak globalne učeničke inicijative 'Fridays For Future' organizira prosvjed u Splitu u petak, u 13 sati, ispred HNK.

- Ovim prosvjedom želimo apelirati na globalne probleme ekologije koji se odražavaju na našu malu lokalnu zajednicu. Želimo poručiti vlastima i odgovornima da se prestanu ponašati kao djeca već da se ugledaju na nas, učenike i studente, koji se, kada su svjesni da imaju problem, lako ujedine i zajednički djeluju - poručuju organizatori.

Uz mlade iz inicijative 'Fridays For Future', u suorganizaciji prosvjeda sudjeluje i udruga 'Zeleni Dalmacije', stariji i iskusniji ekološki aktivisti.

- Njihova podrška nam je jako važna kako bismo se osnažili i dalje djelovali, a ne postali robovi konformizma ili upali u zamku pasivnog društvenog mentaliteta – tvrde učenici iz inicijative 'Fridays For Future'.

Učenički ekološki prosvjed u Splitu i ovoga će puta biti koordiniran s globalno organiziranom akcijom. Naime, prema najavama, učenici i studenti izaći će na ulicu u više od tri tisuće gradova svijeta.

Vaša reakcija na temu